Ce inseamna o rochie eleganta?

Mai intai de toate sa stabilim ce nu inseamna o rochie eleganta. Eleganta nu este redata nici de numarul volanelor, nici de stralucirea paietelor si a strasurilor, nici de culorile care orbesc. Nu, asta nu denota eleganta, ci prost gust. Ca sa nu amintim faptul ca o rochie eleganta si extravaganta in aceeasi masura nu poate fi purtata de oricine. De aici si socul la majoritatea nuntilor cand, in loc sa infrumuseteze o femeie, rochia aleasa reuseste s-o aduca in pragul ridicolului.

Citeste si:  Trei reguli pentru a-ti alege rochia lunga

Daca vrem sa alegem o rochie eleganta, care sa ne puna in valoare personalitatea, atunci mereu vom porni de la material si de la croiala. Acele mici detalii, precum cusaturile, tivurile, manecile, vor face mereu diferenta intre o rochie de calitate si un kitsch. De asemenea, materialul unei rochii de ocazie va fi unul pretios, ca dantela sau matasea.

O rochie eleganta nu este totuna cu o costumatie de circ. Cu cat va fi mai incarcata, cu atat va fi mai urata. Se recomanda o croiala in linii cat mai simple cu un detaliu spectaculos, ca un spate gol sau o aplicatie deosebita. Nu trebuie sa avem in acelai timp si un model extravagant, si o un imprimeu natural – sau nu – incarcat, este o greseala de neiertat. Nici culorile nu trebuie sa ne ia ochii. Bineinteles, nu vom apela mereu la rochia neagra care ne salveaza din toate incurcaturile, insa nunatele sunt de preferat sa fie ori culori reci, puternice, ori pasteluri. Un roz sclipitor sau un rosu aprins nu sunt niciodata usor de purtat. Daca nu ai o atitudine sobra care sa contrasteze cu nuantele stridente, atunci mai bine te lasi pagubasa.

Citeste si:  Perioada de coacere a murelor

In concluzie, less is more mai ales cand vine vorba despre rochia de ocazie. Si tineti minte: calitatea si atitudinea spun totul, sclipiciul vorbeste doar in termeni negativi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.