Cizmele de cauciuc – clasice sau moderne?

De unde a aparut moda cizmelor de cauciuc? Cine a fost cel care s-a gandit sa dea o alura modernista cizmelor de cauciuc si cand au devenit atat de populare?

Ei bine, istoria lor incepe undeva in secolul al 19-lea, in vremea aristocratiei englezesti din Londra, cand primul adept al cizmelor de cauciuc , Arthur Wellsley si-a facut aparitia in public, purtand o pereche de cizme foarte moderne.

In trecut, cizmele de cauciuc erau confectionate din piele si erau purtate de catre armata in batalii sau de catre „gentlemani” la serate si baluri.
Cizmele create de Wellsley au fost foarte bine acceptate de catre nobilii englezi, devenind un adevarat must-have al acelor vremuri.

Citeste si:  Cum sa pari mai slaba

In timpul Primului Razboi Mondial si-au cunoscut renumele, cand soldatii erau trimisi la lupta purtand celebrele cizme, care ii proteja de noroi si de apa, in timp ce spre sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial deja erau foarte populare, intrand in casele si garderoba tuturor oamenilor, de la barbati si femei, pana la copii.

Citeste si:  Ce vizitez in Tokyo?

In zilele noastre, cizmele de cauciuc au devenit o utilitate, dar si un must-have, facand trecerea de la clasic la modern.
Brand-uri renumite au scos pe piata diferite modele de cizme de cauciuc, de la cele simple, pana la cele cu imprimeuri sau etichete, care de care mai chic.

Cizmele de cauciuc sunt adorate atat de oamenii obisnuiti, cat si de vedete, care au ales sa le poarte atat in zilele banale cand merg la shopping, cat si pe covorul rosu, alaturi de o tinuta clasica, simpla.

Citeste si:  Compatibilitate Rac cu celelalte zodii

Daca ai de gand sa iti achizitionezi o pereche de cizme de cauciuc , alege un model monocrom, cat mai traznit.
Nu te limita la clasicul negru, pentru ca se anunta o iarna destul de simpatica si de colorata. Mizeaza pe culori de mov, maro, imprimeuri sau chiar pe modelele sclipicioase, daca vrei sa arati ca o adevarata fashionista.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.