Cocktailuri: Mojito

Please select a featured image for your post

Mojito este un cocktail simplu de preparat, cu o singura conditie: sa aveti menta proaspata! Daca nu aveti menta proaspata, nu incercati sa folositi menta uscata – sau incercati, dar nu va iesi ceva bun… Celelalte ingrediente necesare sunt: zaharul brun (dar aici puteti folosi zahar tos, fara sa simtiti diferente de gust, oricum in reteta originala cubaneza se folosea trestie de zahar, ceea ce la noi e cam greu de gasit in comert…), romul alb, o jumatate de lima si niste apa minerala.

Citeste si:  Prepararea frigaruilor

Se foloseste un pahar de tip sonda, se pune o lingurita de zahar si menta, care se freaca un pic cu un pisalog de lemn, pentru ca menta sa-si elibereze aroma. Daca nu aveti pisalog, frecati menta in palme inainte! Se pune gheata din belsug, apoi se adauga alcoolul (circa 40-50 de mililitri de rom alb sau, dupa preferinte: rom normal, dry gin, brandy, vodca…), se stoarce jumatatea de lima (puteti opri o felie, pentru decoararea paharului), iar la final se completeaza cu apa minerala sau apa tonica – sau cate putin din fiecare.

Citeste si:  Cateva vraji de dragoste cu mar

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.