Cum sa-ti faci singura ceai de ghimbir

Ghimbirul este o planta-minune, consumata de sute de ani pentru usurarea digestiei, combaterea inflamatiilor, a senzatiei de greata si a febrei, dar si pentru facilitarea circulatiei sangvine si prevenirea acumularii de colesterol. Pentru a va putea bucura de beneficiile sale, cea mai simpla (si gustoasa) cale de administrare este ceaiul de ghimbir facut in casa. Spre deosebire de majoritatea ceaiurilor, facute din frunze sau flori, infuzia de ghimbir necesita atentie speciala. Iata, pe scurt, pasii pe care trebuie sa-i urmati:

– Luati 80-100 grame de radacina de ghimbir si spalati-o bine, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa o decojiti. Daca ramane totusi pamant prin nervurile plantei, taiati-i coaja, chiar daca este un proces destul de anevoios.

– Dati radacina pe razatoare sau taiati-o in feliute extrem de fine.

– Turnati apa fiarta (echiavalentul a trei cani) peste amestec si lasati-o la infuzat timp de 15 minute.

– Strecurati ceaiul si incercati sa-l beti cat mai fierbinte, pentru a nu permite disiparea aromelor (acestea fiind responsabile de multe dintre beneficiile pentru care este ridicat in slavi ceaiul de ghimbir).


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.