Cum scapam de vergeturi

Please select a featured image for your post

Vergeturile sunt cicatrici ce apar in urma rupturii fibrelor de elastina si colagen din derma (stratul mediu al pielii). Factorii de risc sunt sarcina si oscilatiile bruste de greutate. Unele femei se pot confrunta cu aparitia vergeturilor inca din adolescenta, cand modificarile hormonale determina dezvoltarea rapida a anumitor zone ale corpului (sani, coapse sau solduri). E bine de stiut ca cel mai bun tratament ramane preventia. Astfel, atunci cand suntem insarcinate, in mijlocul unei cure de slabire sau pur si simplu stim ca nu am fost inzestrate de natura cu o piele elastica trebuie sa fim atente la nivelul de hidratare al pielii care depinde intr-o mare masura de alimentatie.

Citeste si:  Prepararea chiftelelor

Putem folosi geluri speciale pentru vergeturi in special in zonele afectate de fluctuatiile de greutate ( abdomen, sani, coapse, solduri), iar in ceea ce priveste alimentatia trebuie sa consuman alimente ce contin vitaminele E, B si C ( stimuleaza productia de fibre elastice) , proteine din carne, oua, peste sau lactate si, nu in ultimul rand, sa nu uitam de cantitatea necesara de apa pe zi. Daca totusi, in urma eforturilor pe care le-am depus vergeturile tot au aparut, exista cateva solutii de eliminare. Cu cat intervenim mai repede, adica in perioada cand vergeturile au inca culoarea rosie si nu au capatat colarea alb-translucid, cu atat sansele de eliminare totala sunt mai mari.

Citeste si:  Ce vizitez in Tokyo?

In plus fata de gelurile speciale din comert, alte metode bune de luat in seama ar fi masajele si baile fierbinti care iti vor stimula circulatia sangvina in zonele afectate sau injectiile cu acid hialuronic. De asemenea, putem apela la procedurile de remodelare corporala sau cele de exfoliere succesiva a straturilor exterioare de piele puse la dispozitie in pachete atractive de catre saloanele de cosmetica. Exista, desigur, si in aceasta situatie solutii radicale precum indepartarea vergeturilor prin interventii chirurgicale.

Citeste si:  Vitaminele din pere

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.