Please select a featured image for your post
Pentru glazura de zahar, avem nevoie de zahar, apa, un pic de glucoza si vanilie. In functie de cantitatea care ne trebuie, stabilim cat zahar folosim, apoi punem apa rece cat sa-l acopere intr-o craticioara. Amestecam zaharul cu apa pana ce primul se dizolva, fara sa punem pe foc. Adaugam glucoza, dam craticioara la un foc maricel si lasam sa fiarba, fara sa amestecam. Trebuie doar sa stergem marginile craticioarei cu o carpa muiata in apa rece. Cand siropul devine cleios, il tragem de pe foc si il stropim cu cateva picaturi de apa. Cu o lingura de lemn, dupa ce s-a racit un pic, amestecam din margine spre mijloc, pana ce compozitia se albeste. Glazura de zahar o putem pastra intr-un borcan.
Cand o folosim, topim cantitatea necesara intr-un ibric sau o craticioara. Adaugam vanilie sau rom, depinde ce gust vrem sa aiba, putem pune si coloranti. Am vazut cum se face glazura de zahar. Ea intra in compozitia si a altor glazuri, de ciocolata sau de cacao, de exemplu.