Cum se face siropul de visine

Please select a featured image for your post

Siropul de visine este un preparat delicios, din care puteti oricand prepara, cu apa minerala sau plata, o bautura racoritoare revigoranta si gust placut.

Dupa ce am scos samburii din visine, le cantarim: vom avea nevoie de o cantitate egala de zahar. In cazul de fata, presupunem ca avem 2 kg de visine fara samburi . Vom folosi deci 2 kg de zahar tos.

Citeste si:  Tratamentul galvanic de cosmetica

Visinele se fierb intr-o cana de apa pana pleznesc. Zeama rezultata se scurge bine printr-un tifon sau o strecuratoare si se lasa sa se limpezeasca. Se adauga zeama de la o lamaie si eventual se completeaza cu putina apa pana cand obtinem din nou 2 kg de sirop. Se adauga cele 2 kg de zahar si se pune la fiert la foc mic, mestecand si spumand cand e nevoie. Cand a inceput sa clocoteasca, iutim focul si mestecam cateva minute, pana cand siropul are consistenta dorita. Apoi turnam fierbinte in sticle, astupam si intoarcem sticlele cateva minute, pentru a se pasteuriza dopul. Cand il consumam, il vom dilua cu apa in proportie de aproximativ 1:6.
.

Citeste si:  Histerectomia abdominala - avantaje si dezavantaje

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.