Cum se face visinata?

Please select a featured image for your post

Pentru prepararea visinatei avem nevoie de visine, zahar, alcool rafinat, o damigeana fara invelis sau un alt vas de sticla si rabdare. Cum se face visinata ? Nu e mare filozofie. La 1 kg de visine punem 400 g de zahar tos si alcool rafinat de 80 de grade cat sa acopere visinele din vas. Alcoolul va reprezenta circa o treime din cantitatea de visine.
Spalam visinele, care vor fi coapte si frumoase. Nu le scoatem samburii, nu facem dulceata. Le punem in vas, avand grija sa alterneze straturile de visine si de zahar. Primul strat e de visine. Pentru un gust mai bun, aruncam printre visine si niste samburi de-ai lor, zdrobiti. Umplem vasul, il legam la gura si il tinem trei zile la soare. Visinele isi lasa zeama, zaharul incepe sa se topeasca. Zilnic, scuturam vasul, ca visinele sa se aseze mai bine. Nivelul lor va scadea. Dupa cele trei zile, turnam alcool rafinat cat sa acopere visinele, legam vasul la loc si il punem intr-un loc in care bate soarele. Il lasam cel putin doua saptamani. Visinata o bem si o servim dupa preferinte, cu cateva boabe de visine in paharel sau doar lichidul. Visinele alcoolizate le putem folosi la prajituri.

Citeste si:  3 motive sa folosesti uleiul de argan

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.