Cum se prepara Pizza

Please select a featured image for your post

Pizza de casa este o reteta simpla, care nu necesita decat un cuptor bun si vasele necesare. Pentru a obtine doua pizza dreptunghiulare (in tava cuptorului) sau patru pizza rotunde medii (cca 27 cm diametru) avem nevoie de 460 de grame faina „trei nule” sau T45 (daca nu aveti cantar de bucatarie, este vorba de circa doua cani mari, de 300 ml, rase), 260 de ml de apa, o lingurita cu varf de sare, o lingura de zahar, o lingura de ulei de masline si 15-20 de grame de drojdie proaspata (sau o lingurita de drojdie uscata).

Citeste si:  Ce este tazidil

Apa se incalzeste foarte putin, cat sa nu fie rece, si se pune intr-o gaura facuta in mijlocul fainii. Se lasa zece minute sa se faca maiaua, apoi se adauga zaharul si sarea si se incepe framantarea, incet, pana cand toata faina este incorporata. Se adauga uleiul de masline si se framanta cateva minute, pana cand coca nu se mai lipeste pe maini. Apoi se lasa la dospit circa jumatate de ora. Cand e dospita, se portioneaza cu cutitul in cate bucati este nevoie si se intinde cu un facalet (asta in cazul in care nu ne pricepem sa facem forma doar cu mana, ca un adevarat maestru pizzar). Se aseaza in tava presarata cu putina faina si, daca blatul este prea turtit in urma procesului de intindere, se mai lasa 10 minute sa-si revina. Apoi adaugam toppingurile, incepand cu sosul de rosii si mozarella (cascavalul) ras, continuand cu mirodeniile (oregano sau busuioc), apoi cu carnea (salam, sunca, prosciuto etc), iar la final cu legumele (ciuperci, porumb, masline).

Citeste si:  Hrana hamsterilor

Se introduce in cuptorul incins in prealabil si se tine circa un sfert de ora, verificand totusi starea ei dupa 10 minute.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.