fbpx

Cum se prepara gogosile?

Please select a featured image for your post

Ca sa facem gogosi avem nevoie de urmatoarele:
500 g faina
50 g unt
50 g zahar
4 oua
50 ml rom
o cana de lapte
o lingurita de drojdie
sare
ulei.
Avand ingredientele, iata cum se prepara gogosile. Drojdia o inmuiem in lapte cald si amestecam totul cu trei linguri de faina. Lasam la cald, sa dospeasca. De la oua, vom folosi doar galbenusurile. Frecam galbenusurile cu zahar si sare, apoi cu drojdia dospita, intr-un castron. Punem pe urma, treptat, faina si lapte cald. Cand aluatul incepe sa se desprinda de pe mana, il amestecam cu o lingura de ulei, unt topit si rom. Framantam bine si il lasam la cald, sa creasca. Il punem pe masa pe care am presarat faina si il framantam din nou. Taiem aluatul cu gura unei cani sau altceva care da o forma rotunda, punem gogosile pe o planseta pe care am presarat faina, le acoperim cu un servet si le lasam o jumatate de ora la cald. Le prajim intr-o cratita cu ulei, pe ambele parti.

Citeste si:  Coafuri de nunta - idei pentru par scurt
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.