Cum se prepara icrele negre?

Please select a featured image for your post

Icrele negre, daca nu le vrem la conserva, ci proaspete, le gasim in burta unor pesti precum cega sau pastruga. Le-am extras deja. Cum se prepara icrele negre? Spre deosebire de icrele comune, la ele nu se pune ceapa. Avem nevoie de sare, ulei, lamaie, franzela si un pic de lapte. Ulei punem trei sferturi din cantitatea icrelor. Inmuiem miezul de franzela in lapte si il stoarcem. Icrele le curatam si le spalam bine. Le punem sare si le lasam intr-un tifon, o jumatate de ora, sa se scurga. Le amestecam cu miezul de franzela, apoi cu uleiul, turnand cate putin. Turnam si niste zeama de lamaie. Icrele negre se servi asezate intr-o mica piramida si ornate cu felii foarte subtiri de lamaie sau pe felii de franzela unse cu unt, de asemenea ornate cu cate o feliuta de lamaie.

Citeste si:  Hrana hamsterilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.