Cum se prepara sucul de soc

Please select a featured image for your post

Sucul de soc sau socata este cunoscut pentru efectele sale diuretice, ajutand la reglarea tranzitului intestinul si la eliminarea excesului de lichide din organism. Mai mult, datorita efectelor sale in fluidificarea secretiilor, este recomandat in tratarea recelii, sinuzitei sau bronsitei. Modul de preparare este relativ simplu, ai nevoie de: 8 litri de apa, 3-4 lamai, 1 kg de zahar, 10 g de drojdie, 12 flori mari de soc si un recipient de 10 litri, de preferat un borcan. Se aseaza pe fundul borcanului florile de soc, zaharul, zeama lamailor si coaja acestora data pe razatoare. Se acopera cu apa si se lasa la macerat 24 de ore. A doua zi se adauga restul cantitatii de apa si drojdia, dupa care se amesteca. Se lasa la fermentat intr-un loc cald 2,3 zile sau pana cand se obtine aciditatea dorita amestecand de cateva ori in fiecare zi.

Citeste si:  Codul bunelor maniere la copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.