Cum se pun pepenii la murat?

Please select a featured image for your post

Pepenii rosii se pun la murat cand sunt mici, cat un grapefruit, si au coja verde inchis. In functie de cati vrem sa muram, ii punem in borcane (oricum, incapatoare) ori in butoiase de plastic. Daca vreti sa stiti cum se pun pepenii la murat , aflati in primul rand ca nu se pun singuri. Intercalam printre ei si alte legume: gogonele, ardei grasi, radacina de telina, morcovi. Aici, alegerea e a noastra, dupa preferinte. Ce mai trebuie in rest: piper boabe, catei de usturoi, crengute de visin, frunze de telina, hrean, marar. Daca ne place iuteala, punem ardei iuti, taiati pe jumatate.
Spalam pepenii si toate celelalte si le asezam in borcane. Tulpinele de marar, frunzele de telina si frunzele de visin le punem deasupra. Preparam saramura: la 1 litru de apa, 25 g sare grunjoasa. Fierbem apa si amestecam pana se dizolva sarea, apoi lasam sa se raceasca si turnam in borcane sau butoiase. Le lasam 5 zile fara san e atingem de ele, apoi vanturam saramura zilnic, ajutandu-ne de un alt vas.

Citeste si:  Flori pentru inmormantare

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.