Cum se pune muzica pe Ipod

Please select a featured image for your post

Un mp3-mp4 player „normal” include doua componente: playerul si memoria USB. Melodiile se copiaza in memoria playerul si apoi sunt redate prin programul nativ al playerul. Spre diferenta de aceste playere normale, dispozitivele Apple de tip iPod sunt ceva mai complicate – sau mai simple, ar spune fanii Apple. Ele functioneaza pe principiul sincronizarii permanente intre un calculator „mama” – PC sau laptop – si player, si nu permit adaugarea muzicii decat prin sincronizare. (De fapt, putem folosi un iPod si ca pe o simpla memorie si putem salva pe el melodii in format mp3 sau wma, insa nu le vom putea asculta…) Motivul este simplu: spre diferenta de Romania, unde mp3-urile, sa recunoastem, nu prea se cumpara, in SUA melodiile in format digital fac obiectul unei piete de multe miliarde de dolari. Si atunci, pentru ca un cumparator de melodii sa le poata asculta atat acasa, cat si pe iPod, s-a apelat la sincronizarea „bibliotecilor” (libraries).

Citeste si:  Fructele de zmeura

Ce presupune aceasta sincronizare? In primul rand, trebuie sa instalam cea mai noua varianta de iTunes (google it!). Apoi, iTunes va va intreba daca doriti sa creati o „biblioteca” de melodii, in care adaugati folderele in care tineti voi muzica (File – Add Folder to Library). Daca aveti mp3-uri, el le va converti in fisiere de tip AAC. Nu le veti mai recunoaste dupa nume, pentru ca vor fi denumite codificat, dar isi vor pastra id3 tag-ul: nume artist, nume piesa, album etc. Aceasta „biblioteca” de melodii este cea mai importanta: nu veti putea asculta pe iPod decat ce aveti in biblioteca. Iar daca va trebui sa reinstalati Windowsul vreodata, ei bine, vestea proasta e ca va trebui sa luati totul de la capat…

Citeste si:  Cand se culeg nucile verzi pentru dulceata?

Apoi, la introducerea unui dispozitiv mobil de tip iPod, vi se va cere sa sincronizati aceste „libraries”. Atentie! Daca aveti deja muzica pe iPod si nu vreti ca ea sa se stearga, alegeti Manually manage music and videos. Mai departe, alegeti ce anume vreti sa sincronizati. Piese, artisti, albume etc. E recomandat ca mai intai sa va creati niste „smart playlists” (asta inseamna liste personalizate, pe care le puteti crea in File – New Smart Playlist, aplicand diverse criterii de selectie, precum cat de recenta este melodia). La final, dati Apply si urmati instructiunile de pe ecran, pentru a nu deconecta iPodul inainte ca sincronizarea sa fie completa.

Citeste si:  Buchete de mireasa mici si cochete

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.