Cum tratam infectiile urinare?

De regula, infectiile urinare se trateaza cu antibiotice, deoarece bacteriile au devenit atat de rezistente, incat nu mai raspund atat de bine la tratamentele si remediile naturiste.

Cele mai utilizate antibiotice pentru tratarea infectiilor urinare sunt urmatoarele: Amoxicilina, Ampicilina, Ofloxacin, Norfloxacin, Ciprofloxacin, Tetraciclina sau Doxiciclina.

De asemenea, pe langa tratamentul cu antiobiotice, medicul recomanda si medicamente pentru diminuarea durerii din infectiile urinare , numite analgetice.
Aceste antibiotice se iau numai la recomandarea medicului si dupa efectuarea unei probe de urina.

Citeste si:  Cand stii ca a venitul momentul unei cofuri pentru par scurt

In timpul tratamentului este indicat sa evitam consumul de cafea, alcool, fumatul sau mancarea condimentata.

Tratamentele naturiste pe baza de ceaiuri de plante sunt si ele benefice, deoarece ne ajuta sa curatam si sa dezinfectam tractul urinar.
Cele mai recomandate sunt cele din : busuioc, rozmarin, salvie, coada-calului, coada-soricelului, urzica sau merisoare.

Consumul de lichide este esential in prevenirea, dar si tratarea infectiilor urinare . In acest fel se diminueaza numarul bacteriilor din vezica urinara.

Citeste si:  Prepararea parjiturii negresa

Tratamentul pe baza de argila are un puternic efect antibacterian si antitoxic, iar tratamentul cu uleiurile volatile este foarte recomandat. Uleiul de lamaie, lavanda, coriandru, cimbru sau arbore de ceai se consuma de 3 ori pe zi, iar pentru a fi mai usor de administrat, poti amesteca picaturile cu o lingurita de miere.

Citeste si:  Compotul de ananas

Ceaiul de patrunjel este si el extrem de benefic in cazul infectiilor urinare. El curata rinichii si apararul urinar, eliminand in totalitate bacteriile. Bea acest ceai timp de 12 zile, chiar daca simptomele trec mai devreme.

Daca nu tratam infectiile urinare la timp si corespunzator, ele se pot transmite mai departe in organism, provocand inmultirea bacteriilor atat la nivelul tractului urinar, cat si la nivelul aparatului genital.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.