Dulceata de mure

Please select a featured image for your post

Reteta de dulceata de mure este extrem de simpla si are un singur secret: fructele trebuie lasata la macerat in zahar cu o zi inainte de preparea propriu-zisa. Pentru trei borcane medii avem nevoie de circa 1 kg de fructe si 600-800 de grame de zahar tos (in functie de cat de dulce ne place dulceata…).

Citeste si:  Ce este creatinina

Vom spala fructele si le vom pune intr-un vas mare – un lighean de bucatarie, asa incat sa stea intr-un strat cat mai subtire. Peste ele, vom presara zaharul si le vom lasa asa 24 de ore, acoperind vasul cu un tifon, la loc racoros si umbros (nu la frigidier!). A doua zi, vom pune fructele intr-o oala si le vom pune la fiert, la foc mic, mestecand din cand in cand (nu va veti abtine sa gustati din spuma!). Cand dulceata de mure dulceata de mure a capatat consistenta dorita, se ia de pe foc si se toarna fierbinte in borcane, care se capseaza si se intorc cu fundul in sus 5-10 minute, pentru a se „pasteuriza”.

Citeste si:  Unde cresc si cum se planteaza pomii fructiferi?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.