Fond de ten – cum se aplica corect?

Primul pas spre un machiaj reusit consta in aplicarea corecta a fondului de ten. De multe ori ni se intampla sa remarcam femei care s-au machiat neglijent, ignorand total unele reguli simple despre ingrijirea tenului si ajungem mai mereu sa le judecam pentru stangacia lor. Din acest motiv fiecare dintre noi ar trebui sa stapaneasca macar o tehnica de a aplica fondul de ten. Daca procedezi corect, poti avea un look natural si fresh. Esential este sa gasesti acel fond de ten in armonie cu pielea ta, o textura si o nuanta care ti se potriveste.

Textura fondului de ten poate sa fie lichida, solida, cremoasa, crema cu pigment sau sub forma de spuma. Cel mai usor de utilizat este fondul de ten lichid, se aplica rapid si uniform, fiind si cel mai des folosit. Este mai potrivit pentru un ten uscat, de obicei are la baza apa.
In functie de textura, exista mai multe moduri de aplicare a fondului de ten:

Citeste si:  Ce culori se asorteaza cu albastru

Cu degetele – C ea mai simpla metoda este sa-ti folosesti degetele. E una din modalitatile preferate de make-up artisti fiindca pot controla mai bine textura produsului. Orice textura de fond de ten poate fi distribuita cu ajutorul degetelor, aplici de sus in jos de-alungul fetei pana cand textura devine uniforma.

Cu pensula – Se aplica fondul de ten cu pensula cand avem de-a face cu un ten incarcat. O folosim daca textura fondului de ten este una reparatoare, de camuflaj sau pentru fondurile de ten antiimbatranire, care au o textura mai legata.
Cu buretelul – poate fi folosit pentru orice tip de fond de ten, mai putin cel cu spuma. Nu e o solutie prea buna fiindca buretelul absoarbe fondul de ten cu spuma si ajungem sa irosim produsul.

Citeste si:  Cum se face mamaliga

Inainte de aplicarea fondului de ten, e fundamental sa avem o fata curata si lipsita de impuritati. Putem folosi un produs special de curatare a tenului iar daca pielea este grasa, un ser de anti-stralucire. Este foarte important ca fondul de ten sa fie aplicat uniform pe toata fata, atat pe buze, gat ,cat si pe pleoape. Daca procedezi asa, vei vedea ca pudra si fardurile se vor „aseza” mai bine pe fata.

Citeste si:  Cum sa te desparti de cineva

Mai mult, trebuie sa acordam o atentie deosebita zonei dintre spancene si zonelor unde tenul intalneste parul si gatul, nu trebuie sa existe niciun fel de surplus. Pentru a preveni imbatranirea pielii, cel mai bine foloseste un fond de ten cu factor de protectie solara. Dupa ce ai aplicat fondul de ten, foloseste o pensula mare si aplica pudra pentru a fixa baza.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.