Galustele de prune

Please select a featured image for your post

Cum se fac galustele de prune?
Galustele cu prune reprezinta un desert foarte bun, cu ingrediente nepretentioase. Avem nevoie de urmatoarele.
400 g cartofi
100 g faina
prune
ulei
sare
unt
zahar
pesmet.
Mai departe, iata cum se fac galustele. Cartofii ii fierbem in coaja. Ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii dam prin masina de tocat. Din pasta de cartofi facem un aluat cu faina, o lingurita de ulei, una de zahar si sare. Intindem aluatul intr-un sul, pe planseta data cu faina. Din sul taiem bucati de doua degete. Le intindem cu mana si invelim cu ele cate o pruna careia i-am scos samburele. Galustele le fierbem la foc mic, in apa in care am pus un praf de sare. Cand sunt fierte, se ridica la suprafata. Intr-o tigaie, prajim pesmet in unt si-l amestecam cu zahar, dup ace am stins focul. Galusca o scoatem cu o lingura ciuruita, o scurgem bine si o tavalim prin amestecul de zahar si pesmet.

Citeste si:  Sugestii de mancaruri gatite

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.