Masaj anticelulitic prin reflexoterapie

De cate ori nu ne-a sedus gandul ca tratamentele, de orice natura ar fi ele, pot fi inlocuite cu solutii alternative? Una dintre ele ramane indiscutabil, reflexoterapia, adica masajul prin presare a anumitor puncte de pe corp. Contrar ceea ce ni se prezinta insa, in multe dintre cabinetele de reflexoterapie, punctele cheie nu exista doar in talpa piciorului, ci si in palme, pe ureche, pe limba sau chiar pe intestinele noastre.

Masajul reflexoterapeutic are rol de detoxifiere a organismului, de echillibrare a glandelor si de stimulare a hormonilor. Totusi, pentru efecte sigure si de durata, reflexoterapia ar trebui combinata, pe cat se poate si ne permite timpul, cu acupunctura, cu fitoterapia si cu un stil de viata mai sanatos. Este esential sa stii ca durerea care persista dupa sedintele de reflexoterapie nu este normala si ca ar trebui sa renunti imediat la terapeutul tau, pentru ca inseamna ca masajul nu este practicat corect.

Citeste si:  Optimizarea calculatorului

Exista insa si cateva mici trucuri pentru a ne face singuri un masaj de reflexoterapie pentru afectiuni minore, asta in cazul in care nu suntem tentati, fireste, sa citim carti intregi pentru a reusi sa il practicam complet.

De cate ori nu te-ai putut concentra la birou din cauza durerilor de cap? Ei bine, poate te va ajuta sa stii ca membrana dintre degetul mare si cel aratator contine punctul care ne salveaza de migrne. Nu trebuie decat sa strangi cu putere aproximativ un minut, si durerea va trece ca prin minune.

Citeste si:  Pregatirea inainte de o intrerupere de sarcina

Stresul este un factor deja familiar sau sa spun familial pentru fiecare. In partea superioara a podului palmei, intre degetul mare si cel inelar aproximativ, se afla punctul care ne va scapa de nervozitate si incordare.

La doua, trei degete mai sus de incheietura mainii, intre cele doua tendoane se afla punctul care te va scapa de greata sau de raul de masina sau mare. Este un punct care ajuta, de asemenea, foarte mult femeile insarcinate si copiii.

Citeste si:  Varsta otpima pentru a face un copil

Daca ai insomnii, atunci remediul nu sunt somniferele. Incearca sa iti masezi buricul degetului mare de la mana sau de la picior, pana vei simti punctul dureros. Maseaza circa un minut si apoi retrage-te spre buricul celorlalte degete, care au legatura cu creierul.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.