O femeie din 20 sufera de menopauza precoce

Medicii din intreaga lume se declara socati in fata numarului de femei care manifesta simptome de menopauza inainte de 40 de ani. Ceea ce duce la cresterea riscurilor de a face un infarct, un accident vascular sau o boala osoasa odata cu inaintarea in varsta.

In Occident, varsta medie la care femeile intra in menopauza este de 51 de ani, atunci cand nivelurile de estrogen din organism scade, impiedicand generarea de ovule de catre ovare. Potrivit unui studiu prezentat de Societatea Europeana pentru Embriologie si Reproducere Umana, fumatoarele sunt de trei ori mai expuse decat restul femeilor sa intre in menopauza precoce.

Citeste si:  Zodiacul Chinezesc

Raportul a avut in vedere un esantion de 5.000 de femei, dintre care 7,4% au inceput sa simta simptomele menopauzei inainte de a implini 40 de ani. Pentru comparatie, in anii ’80, ponderea nu depasea un procent. In cadrul actualului studiu, o cincime din participante au declarat ca fie au trecut printr-o operatie de indepartare a ovarelor, fie au incetat sa mai fie fertile din cauza chimioterapiei. In general, insa, femeile care trec prin aceasta experienta spun ca au un nivel de trai scazut, marcat de traume fizice si psihice. 6% din respondente au declarat ca nu au idee ce ar fi putut genera simptomele menopauzei

Citeste si:  Ce accesorii se potrivesc (si ce nu) unei rochii de seara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.