Optimizarea calculatorului

Please select a featured image for your post

Daca nu ai bani sa schimbi procesorul si placa de baza sau macar sa adaugi niste memorie , exista cate trick-uri destul de simple pentru a mari performantele calculatorului tau . Primul dintre ele, atunci cand simti ca simpla functionare a sistemului de operare foloseste prea multe resurse (1GB RAM sau mai putin pentru Windows XP, 2GB RAM sau mai putin pentru Windows 7), este sa renunti la artificiile grafice. Pentru asta, intri in Control Panel – System – Advanced (sau Advanced System Settings) – Performance, iar in tabul de Visual Effects bifezi varianta „Adjust for best performance”. E adevarat, Windows-ul va incepe sa semene mult cu un Win 98, dar va functiona sensibil mai rapid.

Citeste si:  Cum se realizeaza faimosul coc-nod?

O alta cauza comuna pentru incetinirea Windowsului este acumularea de programe in Start-up. Multe din programele pe care le instalam au pretentia de a incepe sa ruleze odata cu sistemul de operare, desi noua nu ne folosesc propriu-zis. De aceea, din cand in cand, e bine sa accesezi meniul start-up (deschizi fereastra run (Win+R) si tastezi msconfig, apoi enter. In fereastra aparuta, te duci pe tabul start-up) si sa debifezi acele programe care nu sunt necesare. Programele raman instalate, stai linistita, doar ca nu vor mai porni odata cu calculatorul! Singurul program care trebuie cu adevarat sa ramana bifat este chiar sistemul de operare (Microsoft opperating system), eventual si programul antivirus. Restul depind de tine: trebuie sa te gandesti ce iti foloseste sau nu atunci cand pornesti calculatorul si ce poti accesa tu singur, lansand programul respectiv doar atunci cand ai nevoie.

Citeste si:  Redimensionarea unei poze

Si inca un „secret” simplu: nu incarca desktopul! 15-20 de „iconite” sunt suficiente, cu cat spatiul de lucru e mai plin, cu atat windowsul se va incarca si va functiona mai greu! Nu tine pe desktop documente, foldere, poze, melodii sau alte asemenea! Incearca sa-l folosesti doar pentru scurtaturi!

Cand e vorba de navigarea pe internet, o greseala comuna este incarcarea internet explorerului cu add-on-uri – acele taburi care apar fara voia ta deasupra zonei de browsing. Intra in settings, manage add-ons si sterge de acolo tot ce nu iti foloseste!

Citeste si:  Preludiul ca la carte

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.