Plante de apartament: ingrijirea bambusului

Bambusul ornamental, cunoscut sub denumirea de „Lucky Bamboo / Norocosul Bambus” este planta de apartament care se regaseste negresit in casele tuturor iubitorilor de plante. Se spune ca ar aduce noroc daca ne luam dupa principiile feng shui, insa planta care se comercializeaza sub numele de bambus nu e un bambus propriu-zis, ci e o specie de Dracaena sanderia originara.

Planta de bambus decoreaza de minune interiorul unei camere dar se incadreaza bine si in afara casei atunci cand e afisata intr-un ghiveci. Se gaseste intr-o varietate de dimenisuni si indiferent de marimea plantei, cat de mica sau mare, e imposibil sa nu capteze atentia vreunui musafir. Surprinzator, aceasta planta decorativa nu necesita o ingrijire riguroasa, dar exista cateva masuri importante care trebuie luate in calcul pentru a va asigura ca planta dvs are parte de o viata lunga si sanatoasa. Iata cum se ingrijeste un bambus:

Citeste si:  Cum se pune muzica pe Ipod

1. Plantati bambusul intr-un ghiveci decorativ la alegere dar sa aveti grija sa nu fie nici prea mare nici prea mic, trebuie sa fie ales pe masura plantei dumneavoastra.

2. Umpleti ghiveciul cu pietricele decorative .Nu este musai sa folositi pamant deoarece bambusul se descurca foarte bine si in medii foarte umede. Aceasta umplutura va asigura o postura corecta a plantei, in acelasi timp oferindu-i toata apa necesara.

Citeste si:  Cand apare Menopauza?

3. Unpleti ghiveciul cu 3/4 de apa. Ar fi prudent sa folositi apa filtrata sau apa de ploaie pentru a evita orice contact cu clorul sau cu orice alte substante pentru decontaminarea apei.

4. Reimprospatati apa bambusului odata la 7-10 zile. Verificati nivelul apei sa ramana tot timpul la acelasi nivel deaorece radacinile acestuia vor necesita tot timpul de apa.

Citeste si:  Cum sa-ti protejezi gentile din piele?

5. Adaugati fertilizant lichid plantei pentru a-i asigura nutrientii necesari unei cresteri accelerate si sanatoase.

6. Evitati plasarea plantei in lumina directa. Bambusul creste in mod natural intr-un mediu umed si relativ umbrit, iar prea multa lumina de la soare ii va face ca frunzele sa se ingalbeneasca si in cele din urma sa se usuce. Puteti sa tineti bambusul in preajma unei ferestre, dar nu fix langa geam unde capteaza lumina directa de soare.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.