Pregatirea inainte de o intrerupere de sarcina

Please select a featured image for your post

– In primul rand, nu te baza doar pe un test de sarcina . Acestea se dovedesc inselatoare cateodata (in mod exceptional, totusi), putand fi induse in eroare de un aflux major de hormoni cauzat de alti factori. Gaseste-ti medicul ginecolog potrivit si fa-ti un ecograf detaliat. Astfel, vei afla daca esti insarcinata si, daca da, in cate saptamani; in functie de acest aspect urmeaza sa decizi, impreuna cu medicul, la ce metoda de intrerupere de sarcina vei apela. Daca ai un istoric de carente de fier, anunta-ti medicul.

Citeste si:  Cum se prepara gogosile?

– Ca regula generala, respecta indeaproape recomandarile medicului tau.

– Desi, in cazul unei intreruperi de sarcina „normale”, ai voie sa mananci cate ceva, este recomandabil sa faci interventia pe stomacul gol, pentru a nu risca sa vomiti sau sa ai greturi puternice din cauza anestezicului sau a depresiei de moment.

– In ziua respectiva, vino insotita si fara masina (condusul este interzis ulterior procedurii). Adu-ti buletinul si o camasa de noapte si, daca te simti prea timorata, ia un calmant naturist (cele alopate nu sunt recomandabile, pentru ca pot interactiona cu anestezicul).

Citeste si:  Cizmele de cauciuc - clasice sau moderne?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.