Prejudecati despre dezvirginare

Please select a featured image for your post

Probabil v-ati lovit si voi de ele prin liceu, cand un grup de fete se tragea de o parte si scornea motive pentru care una sau alta „clar si-au pus-o”. Argumentul suprem: i-au crescut soldurile sau sanii ii sunt mai indrazneti. Asemenea mituri despre dezvirginare sunt cu zecile. Iata cateva dintre cele mai frecvente:

– Cresterea sanilor – este o preconceptie venita din asocierea pierderii virginitatii cu intrarea in pubertate si cu sarcina. Intr-adevar, este posibil sa existe o modificare, din cauza schimbarilor hormonale, insa aceasta nu poate aparea decat pe termen lung.

Citeste si:  Ce sunt trombocitele

– Cresterea fundului sau a soldurilor – idee pornita, probabil, din aceleasi considerente

– Rarirea sprancenelor – acest mit despre dezvirginare a fost foarte popular intr-o vreme, cel mai probabil avand de-a face cu inclinatia fetelor ca, odata ce devin mai „femei”, sa fie mai preocupate de aspectul fizic decat inainte, de unde si dorinta de a se pensa. Altfel, consistenta sprancenelor este determinata genetic, deci este putin probabil sa inceapa sa se rareasca doar pentru ca proprietara si- a inceput viata sexuala.

Citeste si:  Ce coafuri de mireasa s-au purtat in anul 2012?

– Mersul fetelor se schimba odata ramase fara himen.

– Himenul se rupe doar in urma unei activitati sexuale – prejudecata ce le-a facut viata grea multe fete din societati traditionaliste. In realitate, un himen subtire se poate rupe in timpul mersului cu bicicleta, al calariei sau al diverse alte activitati sportive.

Citeste si:  Ce trebuie sa luam la noi pentru un picnic reusit

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.