Prepararea Laptelui de Pasare

Please select a featured image for your post

„Laptele de pasare” este numele romanesc pentru „boule de neige”, bulgarasi de zapada, un desert foarte iubit de copii si nu numai. Pentru a prepara laptele de pasare avem nevoie de 2 litri de lapte, 6 oua mari, 4 pliculete de zahar vanilinat si 400 de grame de zahar. (Desigur, putem folosi un litru de lapte – si toate ingredientele la jumatate, insa va fi un pic mai greu sa scufundam bulgarii in lapte fiert).

Citeste si:  Cum sa te desparti de cineva

Se pune laptele la fiert intr-o oala larga, adaugand zaharul vanilat si, eventual, un baton sau niste esenta de vanilie. In acest timp, separam galbenusul de albus si batem albusurile cu un mixer, pana se fac spuma. Apoi adaugam 200 de grame de zahar (ar fi bine sa fie zahar farin, pentru a se bate usor) si mai batem cateva minute. Spuma de bezea rezultata se ia cu o lingura si se pune in laptele fiert, la fel cum am face galuste. Fiecare bulgaras trebuie sa stea cam un minut-doua la fiert si ar fi bine sa-i intoarcem o data, folosind o spumiera, pentru a se intari unitar. Apoi ii punem in cupe de desert si ii lasam sa se raceasca.

Citeste si:  Galustele de prune

Cand am terminat cu spuma de albus, trecem la galbenusuri: le batem cu restul de zahar si adaugam laptele. Putem pune si cacao, un pic de cafea, fulgi de ciocolata etc si amestecam cu laptele fiert. Important este ca acest „sos” sa fie pe gustul vostru, deci daca il vreti mai gros, folositi doar o parte din lapte. La final, tot ce trebuie sa faceti este sa turnati amestecul peste bulgarasi si sa-l lasati sa se raceasca!

Citeste si:  Ce mancare se poate face din dovlecei?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.