fbpx

Prepararea frigaruilor

Please select a featured image for your post

Frigaruile sunt o varietate a gratarului extrem de apreciata de cei care fac camping, pentru ca, pe de o parte, folosesc bucati de carne marunte, care se patrund repede la foc si se consuma comod, fara a fi nevoie de tacamuri, iar pe de alta parte pentru ca, spre diferenta de un gratar traditional, carnea se impregneaza cu aroma si gustul legumelor. De ce avem nevoie pentru o frigaruie: un bat care sa aiba maxim grosimea unui creion, dar sa fie ceva mai lung (30-40 de cm), ascutin la un capat. Cinci-sase bucatele de carne (de 3-4 centimetri in diametru si maxim 2 centimetri grosime) – de care aveti la dispozitie: ceafa sau cotlet de porc, piept de pui sau orice alt fel de carne poate fi gaurita! Legumele folosite de obicei sunt ceapa, ceapa, care se curata si se taie pe jumatate sau pe sfert, in functie de dimensiuni si ardeiul, fie el gras sau gogosar. Apoi atat carnea, cat si legumele, se vor „trage in teapa”. Vom incepe si vom termina cu legume, asa incat fiecare bucata de carne sa fie „pazita” de ceapa si ardei, pentru a putea fura aromele.
Carnea si legumele trebuie sa stea lipite de la un capat la altul al frigaruii, pe toata zona expusa focului, pentru a evita ca lemnul sa se aprinda.
Frigaruile se pot face la jar sau direct deasupra flacarii, desi aceasta din urma metoda este mai putin sanatoase. In functie de posibilitati, puteti folosi un suport pentru frigarui (doua bete in forma literei Y, pe care le infigeti de-o parte si de alta a focului) sau puteti pune frigaruile direct pe gratarul metalic. De consumat, se consuma fie direct de pe bat, fie la farfurie, dand carnea si legumele jos de pe tepusa cu ajutorul unei furculite.
Pofta mare!

Citeste si:  Cresterea rapida a parului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.