Prepararea parjiturii negresa

Please select a featured image for your post

Negresa e o prajitura cu blat si glazura. Nu e complicat de preparat si nu ne trebuie ingrediente greu de gasit. Asadar: cum se face negresa ? Pentru blat ne trebuie:

-4 oua
-250 ml lapte
-300 g faina
-250 g zahar
-200 g unt
-50 g cacao
-1 pachet de praf de copt.

Preparam blatul: intr-o cratita fierbem laptele, untul, zaharul si cacaua. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Batem galbenusurile cu aceasta compozitie, dupa care incorporam faina si praful de copt. Batem albusurile spuma si le incorporam si pe ele. Punem totul la cuptor, intr-o tava unsa cu unt sau invelita cu hartie de copt. Lasam 45 de minute.
Preparam glazura din 100 g de ciocolata si 100 g de zahar pudra. Ciocolata o taiem marunt si o punem intr-un vas, cu o lingura de apa. Vasul il punem in altul cu apa clocotita. Separat, frecam zaharul pudra cu doua linguri de apa rece. Amestecam compozitia cu ciocolata topita, intr-un vas tinut in apa clocotita. Cand obtinem o pasta uniforma, o turnam, calda, peste blatul prajiturii. O lasam sa se raceasca si o taiem patrate sau dreptunghiuri.

Citeste si:  Tipuri de noduli la san

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.