Preparate din cuscus

Please select a featured image for your post

Bucataria arabeasca a consacrat planta fainoasa numita cuscus. Denumirea ei originala e kuskus, iar in limba romana e intalnita si cu s de la sarpe, si cu s de la soare. Prima varianta e cea data de dictionar. Cuvantul il intalnim scris si ca in franceza, couscous, uneori si cu cratima la mijloc. Bobitele de cuscus sunt mici, mai mici decat cele de orez, si rotunde. Ele se folosesc la supe sau drept garnitura la felul doi, fierte. O garnitura doar din cuscus, pentru o friptura, e fada. Bobitele dau o senzatie de sfaramicios, nu se leaga precum cele de orez. Cuscusul e bun amestecat cu alte legume fierte sau prajite, cu sos si condimente. Intalnim cuscus alb si cuscus galben. Cel galben are un rol decorativ de efect.

Citeste si:  Histerectomia abdominala - avantaje si dezavantaje

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.