Tipuri de noduli la san

Sa depistezi prezenta unui nodul la san nu este deloc un lucru placut si benefic pentru starea de sanatate, insa inainte de a intra in panica totala, este bine sa mergem la medic si sa diagnosticam corect, in urma investigatiilor imagistice, cu ce tip de nodul avem de-a face.

Majoritatea nodulilor la san sunt benigni, adica necancerosi, insa ei nu trebuie ignorati, ci tratati corespunzator.

Dupa cum spuneam exista mai multe tipuri de noduli, care pot fi recunoscuti dupa urmatoarele simptome:

Citeste si:  Ce este circumcizia la barbati?

Nodulul la san cu consistenta moale reprezinta practic o umflatura moale, rotunda, neteda, de diverse marimi, care provoaca durere cand este apasata, schimbandu-si pozitia.
Cauza principala a aparitiei acestui nodul este data de dereglarile hormomale din timpul menstruatiei. Pentru a depista exact despre ce formatiune este vorba, este recomandat sa faceti o ecografie mamara.

Nodulul la san cu consistenta tare se prezinta sub forma unei umflaturi tari, ferrme, rotunde si bine definite, care isi poate schimba pozitia in momentul palparii, fara a provoca durere.
Cauza principala a aparitiei acestor noduli o reprezinta schimbarile hormonale.
Acesti noduli cu consistenta tare pot fi fibroadenoame mamare sau tumori beningne, destul de frecvente in cazul femeilor cu varsta intre 20 si 30 de ani.
O ecografie mamara va poate ajuta sa aflati disgnosticul corect si tratamentul corespunzator.

Citeste si:  Tratamentul galvanic de cosmetica

Formatiunile dure, cu margini crestate si neregulate, care nu isi modifica pozitia si nu cedeaza la palpare sunt cele care ridica un mare semn de intrebare. Ele pot fi tumori canceroase, cauzele nu sunt exact determinate, iar metodele prin care se pot depista sunt mamografiile, biopsiile si tratamentele chirugicale.

Pentru prevenirea acestor afectiuni, este recomandat sa avem un stil de viata sanatos, o viata sexuala regulata si cat mai putine griji. Stresul poate fi si el un factor de risc important in declansarea multor probleme de sanatate, asa ca felul in care abordam problemele zilnice ne poate ajuta sa ne mentinem sanatatea si longevitatea.

Citeste si:  Coafuri par scurt - tips & tricks

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.