Varsta otpima pentru a face un copil

Please select a featured image for your post

In ziua de azi, o femeie e tentata sa-si consolideze mai intai cariera profesionala, amanand intemeierea unei familii. E posibil ca, mai apoi, sa regrete ca n-a devenit mama mai devreme. Se naste astfel, inaintea copilului, o intrebare: ce varsta e buna sa faci un copil?

Medical vorbind, varsta optima pentru a naste este intre 20 si 24 de ani, cand sunt sansele cele mai mari ca o femeie sa evite problemele legate de sarcina sau sa-i piara fertilitatea. Din punct de vedere social, s-ar putea sa fie mai greu. Unele cupluri de soti, fiind foarte tinere, n-au bani nici pentru ele, daramite pentru un nou membru. In plus, casnicia s-ar putea sa nu fie consolidata la o varsta prea tanara a sotilor, sa survina despartirea. In jurul varstei de 30 de ani, situatia materiala a cuplului are sanse sa fie mai fericita, iar casnicia sa fie solida.

Citeste si:  Tipuri de medicamente antidepresive

30 de ani nu e o varsta rea de facut primul copil. De la 35 de ani incolo e mai complicat, scade fertilitatea si pot aparea probleme cu sarcina, cum ar fi avortul spontan. Iar o diferenta de varsta prea mare intre mama si copil duce la lipsa de comunicare sau o comunicare care starneste conflicte.

Citeste si:  Vibratorul - doar o jucarie sexuala?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.