Vibratorul – doar o jucarie sexuala?

Please select a featured image for your post

La originea lui, vibratorul a fost conceput teoretic ca tratament impotriva isteriei. In zilele noastre, el este perceput ca o simpla jucarie sexuala. Unde este insa adevarul? Facand abstractie de profiturile firmelor producatoare de vibratoare , de procentele femeilor care detin cel putin un vibrator in Europa sau in SUA, si limitandu-ne la tara noastra, ma intreb cate femei au ascuns prin sertare un vibrator si se rusineaza sa recunoasca. Nu ca ar fi vreun subiect care trebuie discutat la cafea in fiecare zi, insa cate dintre femeile din Romania isi recunosc macar lor insele in timpul in care nu apeleaza la vibrator, ca au nevoie de el?

Citeste si:  Ce este punctul G?

Ca sa va spun pe scurt o povestioara, imi amintesc ca acum cativa ani aveam o colega cu chisturi la san. Medicul ginecolog i-a recomandat sex, mai mult sex, iar ea, rosindu-se i-a raspuns ca nu are un iubit. Atunci replica medicului a fost: mergi si agata sau cumpara-ti un vibrator. Dupa cateva saptamani in care purta vibratorul in geanta, l-a aruncat la un tomberon. Spunea ea ca stresul ca ar putea sa fie vazut de cineva sau gasit acasa, de parinti, a facut-o sa se simta cea mai fericita femeie din lume in momentul in care a scapat de el.

Citeste si:  Cum sa scap de grasimea de pe burta?

Ei bine, aici cred eu ca apare problema. Prejudecata pe care o avem in ceea ce priveste vibratorul. Este, fireste, o unealta a placerii, insa trebuie sa fim cinstiti: sindromul femeii care nu are parte de sex, ca sa ma exprim elegant, exista, si este vizibil cu ochiul liber. Studiile – si nu numai cele ale cercetatorilor britanici – au demosntrat clar ca masturbarea este necesara atunci cand nu ai parte de suficient sex.
Afectiunile tratate de masturbare sunt multiple: de la anxietate, stres, depresie si pana la insomnii. De asemenea, riscul chisturilor ovariene sau mamare este intr-o masura imbucuratoare diminuat.

Citeste si:  Metode de tratare a negilor

Asa ca ideea achizitionarii unui vibrator nu este doar o mica perversitate, asa cum s-a inteles de cele care urmareau Sex and the City, din contra, responsabilitatea fata de propriul nostru trup, fata de propria noastra sanatate, fata de starile noastre psihice si, de ce nu, fata de propria placere, ne obliga sa lasam la o parte prejudecatile si sa actionam atunci cand este cazul.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.