text size: A | A | A

Cultura urbana

Centrul de Dezvoltare Durabila Polizu: 10 dezbateri, 15 ateliere si 500 de participanti la evenimentele pe tema gestionarii deseurilor auto si conexe

de Flu.ro, 10 Iunie 2016

Impreuna, au aplicat pentru o finantare in cadrul programului de granturi „Mobilizam Excelenta”, cu proiectul „Auto Eco Inovarea – Valorificarea inovatoare a deseurilor auto si conexe”.

Rezultatele proiectului Auto Eco

Inovarea In cadrul proiectului, au fost organizate atat actiuni de conltientizare cu privire la gestionarea corespunzatoare a deseurilor, cat si activitati practice de valorificare creativa a acestora.

Cu ajutorul celor 35 studenti voluntari implicati in proiect (permanenti sau ocazionali), cele 2 asociatii au reusit sa organizeze 10 dezbateri privind managementul deseurilor si 15 ateliere interne si publice de valorificare a deseurilor auto si nu numai.

Peste 300 de studenti si profesori din cadrul facultatilor implicate in proiect au aflat mai multe informatii despre proiect si au dezbatut solutiile pentru o gestionare corespunzatoare a deseurilor.

Peste 200 de persoane (studenti si cetateni pasionati de reciclare creativa si protectia mediului) au participat in cadrul atelierelor si au invatat sa confectioneze lucruri utile din deseuri.

Ne putem mandri cu peste 150 de produse confectionate din deseuri in cadrul atelierelor: scaune si mese din anvelope uzate si paleti, ceasuri din plafoane si volane auto, lampi, genti, huse de tablete si telefoane din resturi de textile auto, bijuterii si alte accesorii.
Proiectul pilot Auto Eco Inovarea s-a finalizat cu un eveniment de inaugurare a CDD Polizu.

Inaugurarea CDD Polizu, inca un pretext de a vorbi despre deseuri

In data de 4 iunie 2016, in ajun de Ziua Mediului, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, Asociatia Ecoteca si Asociatia pentru Consum Sustenabil au inaugurat Centrul de Dezvoltare Durabila Polizu.

Dimineata a inceput cu o conferinta de presa, urmata de un pranz „certat cu carnea” si incropit partial din resturi alimentare, un debate „Reciclare vs. Upcycling” moderat de ARDOR si o dupa-amiaza relaxanta pe ritmuri de funk, cu gust de prajituri homemade, vin de casa si suc de mere ecologic.

Care este motivatia partenerilor Centrului de Dezvoltare Durabila Polizu
Raul Pop, managerul de proiect din partea Ecoteca, explica importanta unor initiative precum cea de infiintare a Centrului de Dezvoltare Durabila Polizu: „In cadrul Asociatiei Ecoteca, oferim servicii de consultanta in managementul deseurilor. De-a lungul timpului, am observat o lipsa de performanta si de preocupare pentru acest sector, dar si o ruptura intre mediul academic si detaliile tehnice ale acestui domeniu in crestere. De aceea, ne bucura deschiderea aratata de conducerea Facultatii de Chimie, care a sustinut implementarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor in campusul Polizu si incearca in mod constant sa faciliteze interactiunea studentilor cu industria”.

Cristina Orbeci, Decanul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor completeaza: „Misiunea Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti este aceea de a crea si de a dezvolta valori pentru beneficiul si progresul societatii. Informarea si educarea studentilor reprezinta o prioritate bazata pe indicatori relevanti care vizeaza formarea unor repere. Prin Centrul de Dezvoltare Durabila din campus se promoveaza dezvoltarea abilitatiilor intelectuale si a cunostintelor studentilor, potrivit talentului si aspiratiilor lor. Aspectele cu privire la managementul deseurilor reprezinta in Facultatea noastra o componenta corelata cu responsabilitatea sociala si dorinta de a educa in mod corect si civic”.
Pagina
1 2
Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
nota obtinuta 2
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Centrul de Dezvoltare Durabila Polizu: 10 dezbateri, 15 ateliere si 500 de participanti la evenimentele pe tema gestionarii deseurilor auto si conexe"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu
coltul misoginului
Noua strategie de marketing religios: biserica in forma de pantof
Noua strategie de marketing religios: biserica in forma de pantof
Stiti ca, in ultimul timp, mallurile si-au extins rolul de centre de cumparaturi si au devenit un [...]
top 5
Calculeaza IMC
Greutatea dvs. (in kg )
Inaltime (in cm)
Calculeaza
Calculeaza necesarul caloric:
Greutatea dvs. (in kg )
Inaltime (in cm)
Varsta

Efort depus
Calculeaza
Calcul fertilitate:
Data ultimei menstruatii
Numarul de zile dintre menstre:
Zile
Menstruatie
Zile
Calculeaza
newsletter
Ultimele comentarii
Dorinar (2017-10-23 10:50:58) 15 metode prin care sa slabim in zona coapselor Am inceput sa iau de 3 zile gojy berry 500 si chiar sunt curioasa daca o sa ma ajute sa elimin kilogramele care s-au acumulat in mare parte din cauza mea. ...
Bobda (2017-10-19 10:45:40) Cum sa slabesti fara sa tii regim? Metoda constientizarii Slabitul e o problema destul de grea si e necesar sa faci ceva pentru a elimina din kilogramele care sunt in exces. ...
Bishop (2017-10-18 13:51:03) "Profesia" de amanta - intre iubire si prejudecata! Bonjour mon cher Je m'appelle Mlle ayia Budanov, J'ai vu votre profil et j'aimerais vous rencontrer pour quelque chose de sincère et rentable. Si vous êtes intéressé, ...
Linda (2017-10-18 11:45:11) Nu ramaneti prieteni? Inseamna ca nu v-ati iubit niciodata numele meu este linda din Statele Unite, m-am casatorit la varsta de 20 de ani cu Michael si dupa primul meu nascut, sotul meu care mi se schimba comportamentul Michael si mai tarziu ma lasat fara ...
Linda (2017-10-18 11:43:01) Cat astepti ca El sa se intoarca? numele meu este linda din Statele Unite, m-am casatorit la varsta de 20 de ani cu Michael si dupa primul meu nascut, sotul meu care mi se schimba comportamentul Michael si mai tarziu ma lasat fara ...
horoscopul de azi