A trecut un an de la moartea lui Pavarotti

La un an de la moartea tenorului italian Luciano Pavarotti, acesta va fi omagiat printr-o serie de concerte la Paris, New York ÅŸi chiar la Petra, în Iordania, cu începere în oraÅŸul său natal, Modena, unde este considerat deja un „mit”, relatează AFP.

Sâmbătă, Teatrul Municipal din Modena, care poartă numele lui Pavarotti, va prezenta „Requiem” de Verdi, pentru 2.000 de persoane, care au acces gratuit la concert. Spectacolul va fi reluat în ziua următoare, dat fiind numărul mare de cereri de locuri.

ÃŽn Modena, se urmăreÅŸte păstrarea unei imagini vii a lui Pavarotti, a declarat primarul oraÅŸului din nordul Italiei, Giorgio Pighi. Municipalitatea intenÅ£ionează să stabilească un traseu în oraÅŸ în cinstea lui Pavarotti, „nu un muzeu, ci un loc unde se va simÅ£i în continuare vitalitatea lui”.

Citeste si:  Dragos Bucur este un violonist promitator in cautarea unei iubiri pentru o viata in "Poveste de dragoste"

Un concurs de interpretare a fost, de asemenea, organizat aici în memoria lui Pavarotti, cu sprijinul celebrei Scala din Milano. La finala, care are loc pe 3 octombrie, vor participa 250 de tineri şi tinere, din întrega lume, iar juriul este prezidat de tenorul Carlo Bergozi.

La Roma, muzeul Vittoriano va deschide luna această o expoziţie retrospectivă consacrată lui Pavarotti.

Requiem-ul lui Verdi va fi interpretat şi la New York, pe 18 septembrie, în faţa a 3.000 de persoane, iar la Paris, parcul Saint-Cloud va găzdui un concert, cu participarea tenorului Roberto Alagna, soţul sopranei Angela Gheorghiu, pentru a marca împlinirea unui an de la moartea artistului italian.

Un mare concert de binefacere, care va aminti de reprezentaÅ£iile desfăşurate sun egida „Pavarotti and Friends”, va avea loc la Petra în Iordania. Mari personalităţi ale muzicii internaÅ£ionale care au cântat, în scop caritabil, cu Pavarotti, precum Bono, Elton John, Céline Dion, Joe Cocker sau Sting, vor urca probabil pe scena din vechiul oraÅŸ, aflat între munÅ£i ÅŸi preÅ£uit pentru clădirile făcute în piatră.

Citeste si:  Intervievarea unui potential angajat

Concertul de la Petra a fost „un vis împărtăşit la un moment dat de Regele Hussein al Iordaniei ÅŸi de Luciano”, spune văduva tenorului Nicoletta Mantovani, de 38 de ani, care precizează că organizarea evenimentului de pe 12 octombrie a fost posibilă datorită PrinÅ£esei Haya, fiica fostului rege Iordaniei.

Prinţesa este, aşa cum a fost şi Pavarotti, Mesager ONU pentru Pace şi se implică în activităţi umanitare. Fondurile care se vor strânge în urma concertului vor fi folosite de organizaţii precum World Food Programme şi UN High Commissioner for Refugees.

Citeste si:  Bucharest Masters of Jazz Festival

Cea de-a doua soÅ£ie a lui Pavarotti, Nicoletta Mantovani, a mai mărturisit că încearcă să organizeze astfel de evenimente dedicate tenorului, pentru a aminti de „cariera sa inegalabilă ÅŸi de marea sa personalitate, de carisma ÅŸi de umanismul lui”.

Luciano Pavarotti a murit din cauza unui cancer pancreatic pe 7 septembrie 2007, la vârsta de 71 de ani, în oraşul său natal. Mai multe zeci de mii de persoane au asistat la înmormântare sa.

Împărţirea averii sale a iscat apoi polemici, deoarece două versiuni ale testamentului său nu prevedeau aceiaşi distribuire a bunurilor între, pe de-o parte, cele trei fiice ale tenorului cu prima soţie şi, pe de altă parte, cea de-a doua sa soţie şi fiica lor de 4 ani. Moştenitorii lui Pavarotti au ajuns în cele din urmă la un acord în iunie 2008.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.