Africa de Sud, tara cu trei capitale

Please select a featured image for your post

Africa de Sud e o tara situata in extremitatea sudica a continentului African. Aceasta are trei capitale: Cape Town, capitala legislativa, politica si resedinta parlamentului, Pretoria, capitala administrativa si resedinta guvernului si Bloemfontein, capitala Judiciara. Principalele atractii turistice ale tarii sunt: tarmurile stancoase de la Cape, privelistea arida de la Karoo, fermele impresionante de la Gauteng si Mpumalanga, varfurile cu zapada ale muntilor Drakensberg, dealurile inverzite si plajele de la KwaZulu-Natal. Cascada Victoria a una din minunile naturale ale lumii, ce reprezinta o destinatie turistica foarte populara in randul turistilor, anual fiind vizitata de milioane de vizitatori. Tara detine propriul Las Vegas, in Sun City, statiunea cea mai cunoscuta in tara, unde se poate face safari, se poate juca golf sau se pot desfasura activitati subacvatice. Parcul National Kruger, detine unul din cele mai spectaculose trasee din Africa de Sud, unde turistii sunt plimbati cu autovehicule decapotabile printre animalele salbatice precum: lei, leoparzi, girafe, turme de elefanti si tot felul de animele salbatice.
Cape Town, e unul dintre cele mai frumoase orase din lume, inconjurat de un golf si de plaje cu nisip alb si fin. Orasul e situat in extremitatea sudica a continentului, iar la cativa kilometri de acesta se afla Insula Robben, unde Nelson Mandela a fost exilat pe o perioada de 20 de ani si Gradina Botanica Kirstenbosch.
Citeste si:  Noua umbre
Rezervatia naturala Capul Bunei Sperante ofera o priveliste superba asupra oceanului, o fauna de exceptie si poteci pentru drumetii in natura. Strazile sunt pline de mall-uri, pravalii cu obiecte de artizanat si tesaturi traditionale, case de moda, galerii de arta si hoteluri de lux. Pretoria, numit si Orasul Jacarandei, datorita copacilor mov care coloreaza vara orasul in mov, este impanzit de parcuri si gradini, de strazi rezidentiale si cladiri publice impozante.
Citeste si:  Horoscopul lunii septembrie
Muzeul Transval detine exponate ale istoriei naturale si il gazduieste pe Dl. Ples, fosila australopiteca, gasita la Sterkfontein, leaganul umanitatii. Muzeul Mapungubwe al Universitatii, detine artefacte din Epoca de Fier din zona, rinocerul de aur, sceptrul de aur, ornamente din aur, fildes si ceramica chinezeasca. Alte atractii turistice sunt: Gradinile Botanice, Gradinile Zoologice Nationale, Cladirile Guvernamentale, Rezervatia Naturala Wonderboom, Monumentul Vortreker si Rezervatia Naturala Goenkloof. Johannesburg numit si Orasul de Aur e cel mai important centru financiar al continentului african. Acesta reprezinta o imbinare intre cultura africana, shopping si viata de noapte trepidanta cu aventurile in aer liber si siturile arheologice. In imprejurimile orasului pot fi vazute numeroase muzee, grote, rezervatii naturale, sate traditionale cu culturi locale specifice, cateva mine de aur si diamante si leaganul umanitatii unde s-au desoperit fosile ale primului nostru stramos, australopitecul.
Citeste si:  Doar zapada e alba
O mare parte a companiilor din Africa isi au aici sediile centrale, iar Bursa din Johannesburg e una din cele mai importante din Africa. Atractiile turistice sunt reprezentate de: Planetrariul Johannesburg, Soweto, Grota Sterkfontein, Biserica Ortodoxa Sf. Atanasie si Parcul George Harrison. Capitala africana a distractiei o reprezinta Durban, datorita climatului sau subtropical, a plajelor cu nisip fin si a apei calde si curate a Oceanului Indian. Gradina Zoologica Fitzsimon detine peste 120 de specii diferite de serpi, broaste testoase, iguana si crocodili.
Rezervatia Naturala Umtamvuna detine aproximativ 1300 de specii de plante iar potecile sale inguste duc la platouri de unde se poate admira panorama orasului. Districtul India adaposteste moschei, piete, bazaruri si un centru al ritualurilor traditionale zuluse. Aici se afla Moscheea Jumah, care e cea mai mare din emisfera sudica.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.