Agenda pentru timpul liber: 15 – 21 decembrie

Săptămâna 15 – 21 decembrie le propune bucureÅŸtenilor, printre altele, muzică bună pentru toate gusturile, de la Vivaldi la The Amsterdams, premiera comediei „De Crăciun nu stăm acasă”, cu Reese Witherspoon ÅŸi Vince Vaughn, ÅŸi o nouă reprezentaÅ£ie a montării de succes „Revizorul”.

Luni, 15 decembrie, pasionaÅ£ii de muzică veche sunt invitaÅ£i la concert. Pe scena teatrului Nottara va cânta, de la ora 19.00, formaÅ£ia Trei Parale, condusă de Florin Iordan (fluiere, cobză), etnomuzicolog la Muzeul Ţăranului Român. ÃŽn repertoriu – melodii din târguri ÅŸi mahalale din BucureÅŸtiul de demult, dar ÅŸi piese culese din sate, din înregistrări vechi sau din culegeri de folclor. Biletul de intrare costă 30 de lei.

Dacă e marÅ£i, e zi de teatru. Pe 16 decembrie, la Sala Mare a Teatrului de Comedie, se joacă, de la ora 19.00, unul dintre cele mai apreciate spectacole de pe scenele bucureÅŸtene: „Revizorul” (foto), de Gogol, în regia lui HoraÅ£iu Mălăele. „Este o piesă clasică a dramaturgiei ruse, care stabileÅŸte o tipologie extraordinară, foarte ofertantă ca structură, atât pentru regizor, cât ÅŸi pentru actori. ÃŽntr-un mic oraÅŸ de provincie este aÅŸteptat un nou revizor. Un necunoscut soseÅŸte chiar în momentul potrivit ÅŸi primarul decide că aceasta este persoana aÅŸteptată de comunitate, căreia i se face o primire extraordinară. ÃŽn realitate, la hanul din târg se nimerise un tânăr care îşi pierduse toÅ£i banii la cărÅ£i ÅŸi care profită din plin de situaÅ£ia oferită. Punerea în scenă de la Comedie se bucură de săli pline atât datorită concepÅ£iei regizorale a lui HoraÅ£iu Mălăele, cât ÅŸi interpretării lui George Mihăiţă, care face un rol principal magistral”, este recomandarea făcută piesei de Magdalena Boiangiu, jurnalist ÅŸi critic de teatru. PreÅ£ul unui bilet la „Revizorul” este de 15,90 lei.

Citeste si:  Modexpo 2008

Miercuri, 17 decembrie, întâlnire de gală cu muzica lui Vivaldi, în Sala Mică a Ateneului Român. De la ora 19.00, Marcel Spinei (violoncel) şi Sanda Spinei (pian) vor susţine un concert cameral cu piese din creaţia marelui compozitor preclasic. Biletele costă, în funcţie de loc, 12 şi, respectiv, 14 lei.

Joi, 18 decembrie, o nouă invitaÅ£ie la Teatrul Nottara, de această dată pentru un concert de colinde, susÅ£inut de Maria Răducanu ÅŸi invitaÅ£ii ei, de la ora 19.30. Sub titlul „Colinde Altfel”, în program sunt incluse colinde rare româneÅŸti, aromâne ÅŸi ruseÅŸti, dar ÅŸi cântece de leagăn spaniole ÅŸi sud-americane, piese gospel, tangouri ÅŸi refrene portugheze. Biletul de intrare costă între 7 ÅŸi 14 lei.

Citeste si:  „Breaking the waves”, dupa Lars von Trier, dramatizat la teatrul "Radu Stanca" din Sibiu

Vineri, 19 decembrie, cei care au poftă de o comedie uÅŸoară cu pretext hibernal pot vedea, în premieră, „Four Christmases” (De Crăciun nu stăm acasă), cu Reese Witherspoon ÅŸi Vince Vaughn în rolurile principale. Scenariul este pe cât de simplu, pe atât de deschis către situaÅ£ii amuzante: un cuplu vrea cu orice preÅ£ să petreacă sărbătorile de iarnă departe de rudele cicălitoare, însă, din diferite motive, vor fi obligaÅ£i să facă un tur al Crăciunului în familie, cu patru popasuri într-o singură zi. Filmul va rula la Mall Vitan, Movieplex Plaza, Light Cinema, Cinema Pro ÅŸi Studio, iar biletele costă între 7 ÅŸi 25 lei.

Citeste si:  Cum sa creezi o viziune pentru cariera ta

O zi mai târziu, de la ora 19,00, seară disco în BucureÅŸti, pentru că Primăria Capitalei a programat un concert Nuage, în seria de evenimente dedicate Crăciunului. Trupa Nuage, înfiinÅ£ată în 2007, îşi propune să relanseze curentul Disco ’70 în România, mai bine spus stilul afro-american al genului, reprezentat de Chaka Khan, Donna Summer ÅŸi Gloria Gaynor. Concertul este gratuit ÅŸi va avea loc în Parcul Unirii.

Duminică, 21 decembrie, o invitaţie specială pentru fanii rock-ului alternativ. În Clubul Fabrica, de la ora 20.00, vor cânta trupele The Amsterdams şi Mood, preţul unui bilet fiind de 15 lei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.