Agenda pentru timpul liber: 2 – 8 februarie

Prima săptămână a lunii februarie aduce pe agenda culturală bucureÅŸteană premiera filmului „Revolutionary Road”, cu Kate Winslet, câştigătoarea Globului de Aur în 2009, spectacolul „Carmen” de George Bizet, susÅ£inut de baletul modern din Kiev ÅŸi piesa „Avarul îndrăgostit”, după Molière.

Luni, 2 februarie, spectacolul „Carmen”, de Georges Bizet, va fi prezentat la Sala Mare a Teatrului NaÅ£ional, începând cu ora 19.00. Spectacolul este susÅ£inul de baletul modern din Kiev ÅŸi este dedicat coregrafului francez Maurice Béjart. PreÅ£ul biletelor variază între 50 ÅŸi 150 de lei.

MarÅ£i, 3 februarie, la Teatrul de Comedie se va juca „Avarul îndrăgostit”, o piesă adaptată de Cristi Juncu după „Avarul” de Molière. Regia este semnată de Vlad Massaci, iar din distribuÅ£ie fac parte Dorina Chiriac/Andreea Samson ÅŸi Marius Florea Vizante/DragoÅŸ Huluba. Biletul costă 15.90 de lei.

Citeste si:  Samsung pebble, pietricica muzicala

Tot marÅ£i, la cinema Union publicul cinefil poate viziona filmul „Le scaphandre et le papillon”, în regia lui Julian Schnabel, care a fost distins pentru această peliculă, cu un Glob de Aur în 2008 pentru „Cel mai bun regizor”. „Este frumoasă modalitatea prin care spectatorul este implicat în poveste, prin dubla perspectivă: cea din mintea personajului, redată printr-o voce din off, care se străduieÅŸte să vorbească ÅŸi cea din mintea terapeuÅ£ilor ÅŸi a medicilor, care au rolul de a-l înÅ£elege. Apelul la memorie ÅŸi imaginaÅ£ie devine salvator”, spune despre acest film criticul Andrei Gorzo.

Miercuri, 4 februarie, spectacolul de pantomimă „Contraste” va avea loc la clubul La Scena, de la ora 20.00. Spectacolul este creat ÅŸi jucat de Richard Bovnocski ÅŸi Dana Cavaleru, doi dintre studenÅ£ii binecunoscutului actor Dan Puric. Biletul costă 15 lei.

Citeste si:  Stalin nu mai atrage fripturisti, ci turisti

Joi, 5 februarie, Sala Rapsodia invită amatorii de teatru la „Rencontres”, o piesă umoristică gândită, montată ÅŸi jucată de Violeta Totir ÅŸi DragoÅŸ Huluba. Spectacolul parodiază scene de dragoste din filme celebre ca „Singing in the rain”, „Casablanca” ÅŸi „Titanic”. PreÅ£ul biletelor este de 6 ÅŸi 10 lei.

De vineri, 6 februarie, în cinematografe va rula filmul „Revolutionary Road”, a cărui regie este semnată de Sam Mendes, cunoscut ÅŸi pentru „American Beauty” (1999). ÃŽn rolurile principale joacă Kate Winslet, actriÅ£a care a câştigat Globul de Aur din acest an pentru această peliculă, ÅŸi Leonardo DiCaprio. De asemenea, „Revolutionary Road” are trei nominalizări la premiile Oscar 2009. Publicul cinefil va putea vedea filmul la Movieplex, Light Cinema, Hollywood Multiplex ÅŸi Cityplex.

Citeste si:  Ziua polara sau soarele de la miezul noptii

Sâmbătă, 7 februarie, melomanii sunt invitaÅ£i la o întâlnire de gală cu Maurice Ravel, George Enescu, George Gershwin, Serghei Rahmaninov ÅŸi Alexander Glazunov, la Sala Mare a Ateneului Român, de la ora 19.00. Concertul cameral se numeÅŸte „Recital la două piane” („Rhapsody in two”) ÅŸi le reuneÅŸte pe Mădălina Slav ÅŸi pianista de origine rusă Tamara Kordzadze. PreÅ£ul unui bilet este de 16 lei integral ÅŸi 14 lei cu reducere.

Duminică, 8 februarie, de la ora 19.00, este programată piesa „Spectatorul condamnat la moarte” a cunoscutului dramaturg francez de origine română Matei ViÅŸniec, regia fiind realizată de Gina Lazăr. Din distribuÅ£ie fac parte Elena Rusu/Paula Grosu ÅŸi Adrian Hostiuc. Biletul costă 15.90.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.