Agenda pentru timpul liber: 5 – 11 ianuarie

A doua săptămână din 2009 aduce, pe agenda culturală bucureÅŸteană, spectacole de cinci stele pentru amatorii de film, teatru ÅŸi balet, de la cea mai nouă peliculă cu Jim Carrey, la „Scaunele” de Eugen Ionescu ÅŸi „Lacul lebedelor” de Ceaikovski.

Luni, 5 ianuarie, ÅŸi marÅ£i, 6 ianuarie, cinefilii sunt invitaÅ£i la Studio Glendale pentru cea mai recentă peliculă a spaniolului Julio Medem, „Haotica Ana” – povestea unei tinere de 18 ani care visează să devină pictoriţă. Filmul merită atenÅ£ie măcar pentru faptul că regizorul său a realizat „Lucia ÅŸi sexul”, unul dintre cele mai apreciate filme europene ale anului 2001. Spectacolele cu „Haotica Ana” încep la orele 18.00 ÅŸi 20.30, iar biletul de intrare costă 10 lei.

Citeste si:  Polinezia Franceza, paradisul insular

Joi, 8 ianuarie, seară de gală la Opera NaÅ£ională din BucureÅŸti. De la ora 18.30, este programată o punere în scenă de excepÅ£ie a celebrului balet „Lacul lebedelor” de P. I. Ceaikovski. Biletele au preÅ£uri începând cu 5,25 lei ÅŸi pot fi făcute rezervări până cu o zi înainte de spectacol.

Din 9 ianuarie, în cinematografe va rula cel mai nou film cu Jim Carrey, „Yes Man”, care se află pe locul 5 în topul încasărilor din SUA. Scenariul peliculei – o comedie ce aminteÅŸte de un alt film de succes al lui Carrey, „Liar liar” – are ca pretext pariul pus de personajul principal cu el însuÅŸi că va răspunde cu „da” la toate întrebările, timp de un an de zile. Din distribuÅ£ie mai fac parte Zooey Deschanel ÅŸi „veteranul” Terence Stamp.

Citeste si:  V-ati certat? Zodiile iti spun cum sa-l impaci

Sâmbătă, 10 ianuarie, ÅŸi duminică, 11 ianuarie, la Teatrul Bulandra, iubitorii de teatru au de ales între „Scaunele” lui Eugen Ionescu (sala Toma Caragiu, în regia lui Felix Alexa, cu Oana Pellea ÅŸi Răzvan Vasilescu) ÅŸi clasicul „Åžase personaje în căutarea unui autor” de Pirandello (sala Izvor, în regia lui Liviu Ciulei, cu Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern/Andreea Bibiri, Camelia Maxim, Dan AÅŸtilean ÅŸi Dana Dogaru). Spectacolele încep la ora 19:00, iar biletele costă 21,2 lei, la locurile de categoria I, ÅŸi 10,6 lei, pentru elevi ÅŸi studenÅ£i.

Citeste si:  Columbia, o tara a contrastelor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.