Agenda pentru timpul liber: 9 – 15 februarie

Săptămâna 9 – 15 februarie propune iubitorilor de evenimente culturale, printre altele, piesa „Actorul” cu Mihai Mălaimare la teatrul Masca, spectacolul de dans „Miercurea lejeră”, sau opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, ce marchează revenirea pe scena Operei Române a baritonului Alexandru Agache.

Luni, 9 februarie, la Glendale Studio va avea loc spectacolul de stand-up comedy al trupei Aristocraţii, de la ora 21.00. Trupa este formată din Adrian Sahr, Sergiu Floroaia, Toma Alexandru si Radu Isac. Preţul biletului este de 20 de lei.

MarÅ£i, 10 februarie, melomanii sunt invitaÅ£i la un concert cu piese de Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart ÅŸi Ludwig van Beethoven la Sala Mică a Ateneului Român, de la ora 19.00. Cvartetul „Anima”, care va susÅ£ine recitalul cameral din cadrul Stagiunii de MarÅ£i Seara, este compus din Roxana Oprea (vioară I), Valentin Botnari (vioară II), Diana Alexandru (violoncel) ÅŸi Octavian Lupu (violoncel). PreÅ£ul unui bilet variază între 8 ÅŸi 14 lei.

Citeste si:  Next Generation Models - editia 2010

Miercuri, 11 februarie, la Opera NaÅ£ională BucureÅŸti, începând cu ora 18.30, va avea loc spectacolul cu opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi. Rolul principal este interpretat de baritonul de renume internaÅ£ional, Alexandru Agache, iar cel al Ducelui de Mantua de tenorul Robert Nagy. PreÅ£ul biletului variază între 7 ÅŸi 63 de lei.

Tot miercuri, la Sala Rondă a Centrului NaÅ£ional al Dansului se va desfăşura „Miercurea Lejeră”, un tip de spectacol în timp real, în care orice elaborare sau prestabilire este exclusă. ÃŽn prezentarea spectacolului, se arată că în „Miercurea lejera” coregrafii vin cu „laboratorul lor de preocupări ÅŸi demersuri intime ÅŸi îl expun în faÅ£a celor dispusi sa participe la afirmaÅ£ii ÅŸi interogaÅ£ii libere, lipsite de constrângerile ÅŸi stresul unui spectacol lucrat o perioadă pentru a avea premiera într-o anumită seară”. Conceptul aparÅ£ine lui Eduard Gabia ÅŸi Maria Baroncea. Spectacolul va începe la ora 19.30, intrarea fiind liberă.

Citeste si:  Omenirea va avea nevoie de două planete în 2030, dacă îşi menÅ£ine ritmul de consum - studiu

Joi, 12 februarie, la oar 20.00, teatrul Masca invită la spectacolul „Actorul”, un one-man show cu Mihai Mălaimare, pe acordurile de pian ale muzicianului Mircea Tiberian. Regia este semnată de Anca Dana Florea. PreÅ£ul biletului este de 16 lei (sectorul A) ÅŸi 12 lei (sectorul B).

De vineri, 13 februarie, la cinema Union, de la ora 20.00, va rula filmul „Pescuit sportiv”. Pelicula marchează debutul în lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru. Filmul a fost premiat la Festivalul InternaÅ£ional de Film de la Palm Springs din acest an, la secÅ£iunea New Voices/New Visions Award. Din distribuÅ£ie fac parte Ioana Flora, Adrian Titieni, Maria Dinulescu ÅŸi Cătălin Ungureanu. Scenariul ÅŸi montajul sunt semnate tot de Adrian Sitaru.

Citeste si:  COSMOTE Romania lanseaza cea mai mare provocare cu ocazia Orei Pamantului: un telefon pentru un copac

Tot vineri, la Clubul Ţăranului Român, formaţia de rock alternativ Byron va susţine un concert începând cu ora 21.00. Intrarea costă 20 de lei.

Sâmbătă, 14 februarie, la teatrul Metropolis se va juca piesa de teatru „Crimă la Howard Johnson”, de Ron Clark ÅŸi Sam Bobrick, începând cu ora 21.20. ÃŽn traducerea lui Emanuel Pârvu, piesa îi are în distribuÅ£ie pe Raluca Rusu, Emanuel Pârvu ÅŸi Marius Gâlea. Biletul costă 21.20 de lei ÅŸi 15.90 de lei redus.

Duminică, 15 februarie, de la ora 21.00, formaţia pop punk din Mes Quins va susţine un concert în Green Hours. Mes Quins a fost înfiinţată anul trecut şi este formată din Ovidiu Chihaia (chitară voce), Silviu Gherman (voce, laptop) şi Paul Doja (tobe). Intrarea este 15 lei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.