Albumul „Viva La Vida” al trupei rock Coldplay, cel mai vandut in anul 2008

Albumul „Viva La Vida Or Death And All His Friends” al trupei rock britanice Coldplay s-a clasat pe primul loc în topul celor mai vândute albume la nivel mondial în 2008, potrivit statisticilor FederaÅ£iei InternaÅ£ionale a Industriei Fonografice, informează AFP.

Cel de-al patrulea album al trupei Coldplay a fost vândut în 6,8 milioane de exemplare în întreaga lume, fiind de asemenea şi cel mai descărcat album de pe internet. Clasamentul Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice încoronează un an fast pentru Coldplay, trupă care a fost deja recompensată cu trei premii Grammy, dintre care unul pentru cel mai bun album rock.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 18-24 ianuarie

Albumul „Black Ice”, cel mai nou al trupei rock australiene AC/DC, s-a poziÅ£ionat pe locul al doilea, în timp ce albumul care conÅ£ine coloana sonoră a filmului „Mamma Mia!”, a ocupat locul al treilea.

CântăreaÅ£a britanică Duffy a ajuns, cu primul său album, „Rockferry”, pe locul patru, în timp ce trupa de heavy metal Metallica a ajuns pe locul cinci. Al zecelea album de pe listă aparÅ£ine cântăreÅ£ei Rihanna.

Citeste si:  Rolul mentoringului in lidership

Mult aÅŸteptatul album al trupei americane Guns N’ Roses’, „Chinese Democracy”, s-a clasat pe locul 14, iar cel mai vândut album al tuturor timpurilor, „Thriller” al lui Michael Jackson, lansat într-o ediÅ£ie aniversară în 2008, s-a clasat pe locul 32.

La sfârşitul anului 2008, agenţiile de presă transmiteau că trupa Coldplay a fost acuzată de plagiat de chitaristul Joe Satriani.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 20-26 mai

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.