Aleea Celebritatilor gazduieste de astazi stelele actorilor Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani

Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani au primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului Bucuresti, situata in imediata vecinatate a magazinului Cocor. In cadrul evenimentului de decernare, cele doua legende ale teatrului si filmului romanesc au primit si cate o stea din aur din partea Sabion, bijutierul oficial al evenimentului.

Initiat de Cocor, in parteneriat cu Teatrul Metropolis si Primaria Municipiului Bucuresti, varianta romaneasca a celebrului “Walk of Fame”, a debutat in ianuarie 2011, gazduind pana in prezent stelele a sapte personalitati marcante din lumea teatrului si filmului: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez si regizorul Alexandru Tocilescu. In cadrul evenimentului de astazi, stelele au fost dezvelite in prezenta Primarului General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, care a inmanat celor doi actori cate o placheta a orasului Bucuresti pentru meritele lor deosebite pe scena teatrului.

Citeste si:  Promotie de weekend pentru cei mici la TaraFashion

In calitate de bijutier oficial al proiectului, Galeriile Sabion din Cocor, magazinul care a castigat recent premiul „Cel mai frumos magazin din lume”, va acorda stele de aur tuturor personalitatilor care vor avea o stea pe Aleea Celebritatilor, in semn de recunostinta pentru intreaga lor cariera.

“Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani sunt si vor ramane doua nume de rezonanta ale scenei autohtone. Cele doua stele cu care se imbogateste astazi Aleea Celebritatilor reprezinta omagierea unor cariere de exceptie in slujba publicului romanesc” a declarat Nina Scarlat, director general al Cocor S.A.

fotofoto

Aleea Celebritarilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Fiind strategic pozitionat in centrul istoric al Capitalei, proiectul Aleea Celebritatilor din Piata Timpului sustine strategia Cocor de promovare a valorilor autohtone veritabile.

Citeste si:  Siemens Xelibri - prima gama de telefoane fashion

Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani sunt doi creatori de viata, permanent tonici, radianti, ce depasesc luminile scenei si ale ecranului in orice imprejurari. Ei au reusit, prin prezenta lor plina de farmec si de caldura, sa transmita energii pozitive, contagioase de viata si bucurie. Stelele de pe Aleea Celebritatilor sunt in semn de gratitudine pentru ca ne-au oferit asemenea trairi in toti acesti ani de activitate. Le multumesc pentru daruirea lor si pentru prietenia de care au dat dovada, atunci cand au acceptat ca stelele lor sa straluceasca in acelasi timp” a declarat George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis.

lleana Stana Ionescu s-a nascut pe 14 septembrie 1936, la Brad, in judetul Hunedoara si a debutat ca actrita in anul 1955, pe cand avea doar 19 ani, la Teatrul de Stat din ResiÅ£a, cu rolul Agnes din „Scoala femeilor” de Molière. Printre filmele in care a jucat se numara „Merii salbatici” (1964), „Eu, tu si Ovidiu” (1977), „Cuibul de viespi” (1986) sau „Pacala se intoarce” (2006), unde a aparut alaturi de Sebastian Papaiani. In 2002, Ileana Stana Ionescu a fost decorata cu Ordinul National Serviciul Credincios in Grad de Cavaler.

Citeste si:  Economiseste timp

Sebastian Papaiani s-a nascut pe 25 august 1936, la Pitesti, judetul Arges. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1960 pentru ca in 1963 sa debuteze in comedia regizorului Geo Zaizescu „Un suras in plina vara”. Memorabile sunt roluri precum plutonier Capsuna din seria „B.D.”, Alecu din „Asta seara dansam in familie”, Pacala, Pompei, din „Toamna bobocilor” sau Ieremia din „Toate panzele sus”.

foto


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.