Alegerea unui sejur in Tunisia

Please select a featured image for your post

Puteam sa va ofer un articol general despre Tunisia, cu informatii in genul celor dintr-un atlas geografic, dar voi incerca sa va prezint lucruri practice, utile de stiut atunci cand alegeti sa petreceti un concediu in Tunisia.

Agentia prin care plecati in concediu
In alegerea agentiei de turism care va va organiza concediul, trebuie sa aveti in vedere ca exista 4-5 agentii mari care sunt organizatorii excursiilor in Tunisia, restul agentiilor fiind re-vanzatori (resellers) ai excursiilor. Astfel ca, cele mai bune preturi si cele mai mari reduceri le veti obtine de la agentia-mama.

De asemenea, excursiile optionale (vizitarea desertului Sahara, plimbarea pe camile, croaziera cu vaporul pe Marea Mediterana, vizitarea capitalei Tunis si a oraselor importante – Monastir, Sidi Bou Said etc) sunt prezente indiferent de agentia prin care plecati, doar ca pot avea mici modificari, in sensul ca excursia care este de o zi la o agentie va fi de 2 zile la alta.

Citeste si:  Invinge-ti emotiile din timpul interviului
Trebuie sa stiti ca excursiile optionale nu sunt incluse in pretul initial al excursiei, ci se platesc separat. O data ajunsi in Tunisia, veti fi primiti inca de la aeroport de catre reprezentantii agentiei prin care plecati, care va vor indruma spre autocarele de transfer spre hotel si cu care veti tine legatura pe toata durata concediului. Fiecare ghid are alocate cateva hoteluri, astfel ghidul vostru va va vizita in ziua precedenta sosirii (daca sosirea este noaptea) sau in decursul aceleasi zile (daca ajungeti dimineata) si va va prezenta excursiile optionale, pretul lor si zilele in care se vor desfasura.

Sezon – extrasezon Desi in extra-sezon preturile sunt intr-adevar mai mici si aveti posibilitatea sa prindeti oferte last minute, trebuie sa stiti ca se poate sa nu beneficiati de aceleasi facilitati pe care le au turistii ce viziteaza Tunisia in sezon. Hotelierii, datorita numarului mai mic de turisti, pot suspenda unele fecilitati sau modifica orarul de functionare. Insa, spre deosebire de sezon, veti avea temperaturi mai suportabile si mai multa liniste, tocmai datorita numarului mai mic de turisti cazati.

Citeste si:  Obiective de cariera
Mijloace de transport in Tunisia In primul rand sa vorbim despre transferul de la aeroport la hotelul de cazare. Imediat dupa trecerea de punctul de control, veti fi intampinati de reprezentatii agentiei care organizeaza excursia. Ei va vor ghida fie spre microbuze, fie spre autocare (in functie de cati turisti merg la aceeasi destinatie) care va vor transporta la hotelul pe care l-ati ales. Transferul se face in functie de amplasarea hotelului, astfel ca poate dura intre cateva minute si 2-3 ore.

Tunisia dispune de o reteta de drumuri si sosele foarte dezvoltata. Este bine insa de stiut ca circulatia este reglementata doar prin sensuri giratorii si uneori prin treceri de pietoni. Semafoarele sunt foarte rar intalnite. Din acest motiv, masinile circula cu viteze foarte mari, inclusiv mijloacele de transport in comun.

Citeste si:  Horoscop de cariera 2011 pentru Tauri
Taxiurile sunt galbene (cele cu tarif fix, dar chiar si la acestea, pe distante mari, tariful este negociabil) si sunt un mijloc de transport foarte uzual. Taximestristii sunt in marea majoritatea foarte prietenosi si va puteti intelege atat in franceza cat si in engleza. Pentru calatoriile intre orase, puteti apela cu incredere la taxiurile de 5 locuri, mini van, de culoare alba, cu o dunga rosie. Tariful lor este fix dar mult mai mic decat cel al unui taximetru normal. De asemenea, daca doriti sa calatoriti dintr-un oras in altul, este la fel de uzitat si trenul, Tunisia avand o retea feroviara foarte dezvoltata. Tariful trenului este unul modic.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.