Almanahul Gamma la Noaptea Institutelor Culturale

Almanahul Gamma va putea fi vazut, rasfoit si luat acasa in premiera la Noaptea Institutelor Culturale din Bucuresti (24-25 iunie). Acesta va fi oferit gratuit la Centrul Cultural Ungar si Institutul Polonez, Institutul Cervantes si Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez, Centrul Ceh, Institutul Italian de Cultura ”Vito Grasso” si la Kulturhaus.

O parte dintre autorii Gamma au pregatit evenimente nascute direct din continutul numarului pilot. Paul Dunca trece prin toata istoria (personala) a costumelor de dans contemporan intr-un performance la Centrul Ceh. Pe terasa Institutul Francez, puteti amesteca intr-un puzzle povestea desenata a Oanei Lohan – „Despre scorbura si wasteland”, doua dintre cuvintele preferate ale autoarei ce ascund un velodrom in inima Bucurestiului. Institutul Italian gazduieste un eseu fotografic despre singuratate si relatia om-caine, semnat de Mugur Grosu, iar autorul transforma fotografiile in obiecte si le ofera vizitatorilor. Alex Cibilianu aduce Berlinul sau in geamantan, intr-o mini-expozitie la Kulturhaus, cu ocazia concertului Stereo Total organizat de Institutul Goethe si Institutul Francez. Mai semneaza in numarul pilot: Gilda Popa Grosu, Silviu Dancu, Mihai Boeru, Dorelian Bellu, Mircea Struteanu si Lucian Blaga (intr-un manuscris publicat prin amabilitatea lui Victor Potra).

Citeste si:  Unde mergem diseara? 17-20 decembrie

Gamma este un almanah trimestrial cu profil socio-cultural ce incurajeaza autorii sa exploreze asumat subiecte apropiate lor si relevante pentru societatea actuala. Almanahul nu are agenda sau sumar, ci se prezinta ca o colectie de caiete de autor, bine individualizate grafic si editorial, fie ca e vorba de reportaj, desen, fotografie, interviu, eseu sau proza scurta.

Citeste si:  Marché de Noël – Targul cadourilor de designer

„Lipseste cu desavarsire de pe piata un produs mediatic socio-cultural care sa vorbeasca din perspectiva unui ochi lucid, animat in acelasi timp de patosul subiectivitatii asumate. Lipsesc autorii care se implica in creatia lor pana la nivelul in care sa devina ei insisi un subiect. Gamma iese in intampinarea acestor lipsuri.”, explica Cristina Maria Vasilescu, director editorial si creatoare a conceptului Gamma .

Citeste si:  Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Ion Dolanescu

Investitorul Sens Unic Editoriale SRL a decis sa ofere gratuit cititorilor acest numarul 0. Urmatoarele editii ale almanahului, cu aparitie trimestriala, vor fi vandute la un pret corect.

Numarul 0 al almanahului Gamma, tiparit in 2000 de exemplare, va putea fi gasit in centre culturale, galerii si librarii alternative, localuri si magazine de concept, incepand cu 5 iulie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.