Alo? Sefu’? Scuze, azi nu vin la birou

Va suna cunoscut? De cate ori ati v-ati trezit intr-o dimineata ca oricare alta, v-ati ridicat usor sau greu din pat, v-ati indreptat teleghidate spre baie, v-ati spalat pe dinti, ati deschis dulapul pentru a va alege hainele pentru serviciu si ‘v-a lovit’ gandul cel bun: ‘ce-ar fi sa lenevesc azi acasa sub pretext ca…!?’

– Ce nebunie! Mi-am pierdut cheia, sunt inchisa in casa, nu are cine sa-mi deschida, sotul meu e plecat in delegatie si vine abia diseara.

– Am facut o alergie ingrozitoare de la niste pantofi, nu mai pot sa calc , a zis doctorul sa stau acasa sa las piciorul sa respire.

Citeste si:  Horoscop. Compatibilitatea Leului cu celelalte zodii

– E accident la mine in cartier si e blocata circulatia. Traficul este ingrozitor, am pierdut 5 trolee, mai bine o iau pe jos, ajung cat pot de repede;

– Nu a sunat ceasul sau nu l-am auzit, am dormit prea mult. Am avut niste probleme si am fost si sunt extreme de obosita.

– Am inundatie in casa de la vecinii de sus, e apa peste tot; trebuie sa raman sa strang dezastrul.

– Mi-a expirat buletinul, am primit citatie de la politie sa il schimb in interval de 24 de ore.

Citeste si:  Team building eficient

– Trebuie sa-mi fac niste analize, mi-a fost rau in week-end, ma simt slabita, trebuie sa fac niste investigatii sa vad ce se intampla.

– Am prins viroza asta nenorocita care umbla in tot orasul, nici nu pot sa ma ridic din pat.

Indiferent de pretext, tonul vocii tale la telefon trebuie sa fie cat se poate de dramatic, insotit de elementele implicite ale scenariului ales: accese de tuse si mucozitati, masini claxonind in trafic, apa curgind, etc.

Nu jigni inteligenta sefilor tai alegand motive fara un cat de mic fundament real. Este posibil sa se intoarca impotriva ta. Mai precis, poate peste o vreme va veni din nou vorba despre acest ‘eveniment’ si va trebui sa iti amintesti de mica minciunica, sa reactionezi ca si cand ar fi fost reala.

Citeste si:  Macedonia, Tara lacurilor si a muntilor

Incearca sa nu alegi o zi de „chiul” care sa strice grav planurile colegilor / sefilor tai sau in care sa se intample lucruri importante pentru companie. Indiferent daca vei fi sau nu crezuta, sentimentul ca a fost abandonata va cuprinde intreaga echipa.


4 Comentarii
  1. chiulu e bun din cand in cand. nu mereu, dar uneori nu vrei sa vezi mutra niciunui sef si oricum n-ai da randament la servici, deci mai bine stai acasa. da sa invoci o scuza plauzibila, bineinteles

  2. scuza mea preferata este cea cu inundatia sau incendiu in apartament, nu da gres niciodata! e perfecta pentru cand vrei sa lenevesti sau sa petreci o zi intreaga cu iubitul in pat 🙂

  3. :)))
    Cunoscut suna!
    Asta cu ceasul chiar mi s-a intamplat acum cateva zile. Nu stiu din ce motive s-a inchis mobilul noaptea iar a doua zi la 7 nu a mai sunat…Am dormit eu super misto pana la ora 9! Foarte bine a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.