Alvin Ailey American Dance Theatre la Bucuresti

JTI Romania organizeaza, pe 22 si 23 septembrie 2008, “Intalnirile JTI”, eveniment in cadrul caruia va fi invitata compania Alvin Ailey American Dance Theater.

Ambasador cultural al Americii in lume, Alvin Ailey American Dance Theater sărbătoreşte in 2008 cel de-al 50-lea an de când aduce pe scenele lumii expresia culturală afro-americană şi tradiţia dansului modern american. Pentru a celebra evenimentul, compania efectueaza, incepand cu luna septembrie, un turneu international, care include si Romania.

Alvin Ailey American Dance Theater a fost creat in anul 1958, cand un grup de dansatori afro-americani, condusi de coregraful si dansatorul Alvin Ailey a prezentat, la New York, un spectacol care a schimbat definitiv percepţia lumii asupra dansului american. De atunci, compania Ailey a susţinut spectacole în faţa a 21 de milioane de oameni, in 71 de tari, de pe şase continente.

Citeste si:  Vietnam, un loc ce impresioneaza la fiecare pas

Alvin Ailey a creat 79 de spectacole de dans pe acorduri de blues, gospel sau negro spirituals, cea mai populară si cea mai apreciată fiind Revelations. De la premiera sa, în 1960, capodopera lui Ailey, care va fi prezentata si la Bucuresti, a fost vizionată de un număr mai mare de persoane din toata lumea decât orice alt spectacol de dans.

Citeste si:  Laureatii premiilor de la Cannes

Incepand din 1989 –anul in care Alvin Ailey s-a stins din viata- Judith Jamison, la randul sau o celebra dansatoare si coregrafa, este Directorul Artistic al Alvin Ailey American Dance Theater si continuă misiunea lui Ailey. În prezent, Alvin Ailey American Dance Theater prezinta pe scenele lumii spectacole importante din creatia acestuia, dar si coregrafii noi, pentru a dezvolta permanent un repertoriu care cuprinde peste 200 de spectacole, create de 70 de coregrafi.

Citeste si:  Culoarea fiecarei zodii

Alvin Ailey American Dance Theater va sustine la Bucuresti doua spectacole diferite: luni, 22 septembrie (“Night creatures”, Solo”, “Love stories” si “Revelations”) si marti, 23 septembrie (“Suite Otis”, “The Golden Section”, “Unfold” si “Revelations”). Ambele spectacole vor avea loc pe scena Teatrului National Bucuresti, de la orele 19:00.

Biletele se vor pune in vanzare la casa de bilete a Teatrului National Bucuresti, incepand cu data de 1 septembrie, la preturi cuprinse intre 100 si 350 de lei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.