Anca Parghel a murit la cateva ore dupa internarea in Spitalul Judetean Timisoara

Celebra cântăreaţă de jazz Anca Parghel a murit vineri dimineaţă la Spitalul Judeţean din Timişoara la câteva ore după ce a fost adusă de la Belgrad unde fusese internată într-o clinică de medicină alternativă, transmite corespondentul NewsIn.

„Ieri după-amiază (joi – n.r.) a venit de la Belgrad în stare foarte gravă la Spitalul JudeÅ£ean din TimiÅŸoara ÅŸi a decedat după câteva ore. Ea a ajuns aici în stare terminală cu metastaze generalizate, aici a beneficiat doar de tratament paleativ”, a declarat ÅŸeful secÅ£iei de terapie intensivă de la Spitalul JudeÅ£ean din TimiÅŸoara, Dorel Săndesc.

Citeste si:  Succesul in vanzari

Anca Parghel a fost diagnosticată cu cancer ovarian cu metastaze la ficat. Ea a urmat la Cluj un tratament cu citostatice, apoi la Viena. În urmă cu câteva zile, a mers la Belgrad, unde, la sugestia unei clinici din Târgu Mureş, a încercat terapiile alternative.

Înzestrată cu o voce ieşită din comun, Anca Parghel a început să compună de la vârsta de 10 ani, iar la 11 ani participa deja la concursuri naţionale unde cânta arii din opere celebre. Întâlnirea cu jazz-ul a avut loc imediat după ce a intrat la Conservator, la clasa de canto şi a simţit că aceasta îi este vocaţia. În cei aproape 30 de ani de carieră, Anca Parghel a reuşit să uimească o lume întreagă cu vocea şi pasiunea ei pentru muzică.

Citeste si:  NU razboiului!

S-a născut la Câmpulung Moldovenesc, la 16 septembrie 1957. A fost aplaudată de mii de oameni la marile festivaluri de jazz ÅŸi a predat jazz vocal ÅŸi canto la Bruxelles, Koln, Linz, Leipzig, Munchen,Viena, Hanovra, New York ÅŸi la Conservatorul Regal Sisloe din Marea Britanie. A cântat în toată lumea ÅŸi de multe ori a apărut pe scenă alături de cei doi fii ai săi – Ciprian, la bas, ÅŸi Tudor, la percuÅ£ie.

Citeste si:  Horoscopul lunii iulie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.