Andreea Balan

Please select a featured image for your post

Andreea Balan declara mai de mult: ‘Am inceput sa cant la 10 ani sub indrumarea tatalui meu care m-a auzit cantand in timp ce repeta cu formatia sa ‘Asemeni Voua”. Dupa ce parintii si apropiatii au incurajat-o sa cante, tatal ei i-a compus cateva melodii cu care Andreea a cantat in deschiderea spectacolelor lui.

Tatal ei intodeauna a avut increderea in ea si a stiut ca va deveni cunoscuta, fapt pentru care Andreea era nelipsita de la majoritatea festivalurilor de muzica pentru copii din tara. Prima aparitie la TV a avut-o in anul 1994 , dupa ce Mihai Constantinescu a recomandat-o realizatoarei emisiunii ‘Ba da, Ba nu’.

In anul 1996, sustinuta intens de tatal sau, la varsta de numai 12 ani scoate primul album al sau, ‘Ametiti de fum’ , orchestrat de Catalin Tarcolea, care mai tarziu i-a devenit si profesor de canto. Desi nu a avut casa de discuri, CD-ul a fost multiplicat de familia artistei si impartit pe la prieteni si cunoscuti. Astfel Andreea a devenit primul copil din Romania care avea deja propriul CD.

Citeste si:  Gadget-uri pentru uituci

In anul 1998 , in cadrul emisiunii ‘Ba da, Ba nu’ artista o cunoaste pe Andreea Antonescu, cea cu care a format formatia Andre. Cele doua fete au semnat un contract cu casa de discuri ‘Cat Music’, urmand ca tatal Andreei Balan sa compuna toate melodiile. In primavara anului 1999 apare primul album al lui Andre, intitulat ‘La intalnire’. Al doilea album al trupei apare in toamna aceluiasi an, sub numele ‘Noapte de vis’, care a fost promovat de videoclipul de la melodia ‘Mosule , ce tanar esti’.

Cele doua fete nu au stat degeaba si in 2000 au scos un al treilea album, ‘Prima iubire’, care a fost promovat de videoclipul cu acelasi nume. In vara apare si videoclipul la piesa ‘Lasa-ma papa la mare’ care a fost considerat in aceea perioada un hit. In iarna aceluiasi an apare un nou album, ‘Am sa-mi fac de cap’, promovat de doua videoclipuri’: ‘Am sa-mi fac de cap’ si ‘Flori de tei’, al doilea find cel mai scump videoclip de pana atunci, in valoare de 12000 dolari.

Citeste si:  De ce taiem porcul de Craciun?

In iarna dintre 2000 si 2001 cele doua fete se despart, dar dupa moarta tatalui Andreei Antonescu se impaca, si scot un nou album, ‘O noapte si o zi’. Din cauza parerilor diferite referitoare la ce casa de discuri sa aleaga, Andre se desparte iar.

In vara lui 2002 Andreea Balan scoate al doilea album solo, ‘Te joci cu mine’ , care contine opt melodii compuse de Marius Moga, si de tatal artistei. Aceiasi compozitori i-au facut si al doilea album din acel an Andreei, intitulat ‘Libera din nou’, care continea sase melodii si doua remixuri.

Artista a declarat pentru site-ul ei: ‘La scoala am fost un elev bun, participand la diverse olimpiade pana in clasa a 8-a, cand muzica a inceput sa-mi ocupe din ce in ce mai mult timp. Am reusit sa intru cu media 9 la cel mai bun liceu din Prahova, C.N. Ion Luca Caragiale. La examenul de bacalaureat am avut deasemenea media 9.

Citeste si:  Riscuri companie de asigurari

Am obtinut diploma Cambridge – First Certificate stiind ca-mi va prinde bine atat in viata cat mai ales in cariera muzicala.Pe langa muzica am mai avut si alte doua activitati extra-scolare: am facut 4 ani (1994-1998) karate si 3 ani (2000-2003) am moderat o emisiune de divertisment la Antena 1 Ploiesti.’

Andreea Balan alaturi de Petrisor Ruge a participat la concursul ‘Dansez pentru tine’ care a avut loc in Mexic. Ei au ajuns pana in finala datorita unor monstre de dans care au dat pe spate publicul si juriul mexican. Desi nu au castigat, lor le trebuie acordat meritul ca au ajuns pana in finala si ca au reprezentat cu succes Romania intr-un concurs international, castigand un onorabil loc secund.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.