Andreea Marin Banica

Please select a featured image for your post

Data si locul nasterii: 22.12.1974, Roman-Neamt
Stare civila: Casatorita
Zodie : Sagetator
Ocupatie: Prezentatoare

Andreea a abolvit Liceul de Matematica – Fizica Roman Voda, Sectia matematica – fizica , si si-a continuat studiile la Facultatea de informatica – Universitatea A. I. Cuza. Mai tarziu a urmat cursuri de specializare in jurnalism, relatii publice si publicitate – BBC, cursuri de specializare la Thompson Foundation si University of South Carolina.

Experienta sa profesionala este extrem de vasta, si cuprinde foarte multe interviuri cu diferite personalitati din intreaga lume. A fost gazda si director de program al emisiunii ‘Surprize Surprize’, realizata in prime-time pe segment social/divertisment , acesta find cel mai urmarit spectacol de televiziune in Romania, 9 ani la rand.

Citeste si:  Bisericile din Vilnius si kaghebistii neumblati pe la ele

A fost pentru doi ani la rand trimisul special al TVR la ceremonia de acordare a premilor Oscar din Los Angeles. Pentru TVR a mai lucrat timp de trei ani ca editor si prezentator al principalului jurnal de stiri din Romania.

O alta pasiune a Andreei au reprezentat-o intodeauna documentarele. De-a lungul carierei a realizat documentare in care a prezentat diferite colturi ale lumi. A fost prima jurnalista romana care a escaladat varful Kilimanjaro, in cadrul documentarului ‘Kilimanjaro 2001’ realizat pentru TVR, care a obtinut cea mai mare audienta pe 1 decembrie 2001, Ziua Nationala a Romaniei.

Un alt documentar este cel realizat de vedeta la Hollywood : ‘Andreea Marin la Hollywood’, care are 12 episoade. O alta realizare este si documentarul ‘Thailanda – Academia de Turism’, care a fost premiat la la ‘Targul de Carte Gaudeamus” cu Premiul CD Press, in anul 2004. Alte documentare realizate de Andreea sunt : ‘Cuba secreta’ si ‘812 – Soimii Carpatilor’.

Citeste si:  Apa Nova Bucuresti a umplut inimile indragostitilor de Valentine's Day

Andreea este o fire inimoasa care s-a implicat in nenumarate campanii umanitare dintre care amintim:
– GALA UNICEF 6O, care a fost transmisa in timp direct adunand peste 700.000 Euro, reprezentand un record pentru Romania in materie de donatii televizate anonime. Campania s-a desfasurat pana la data de 8 martie 2007.
– GALA CRUCEA ROSIE, a fost organizata pentru a ajuta persoanele varstnice aflate in suferinta – Andreea Marin Banica a fost directorul evenimentului, promotor, concept si campanie media si moderator, reusind sa adune suma de 400.000 de euro in septembrei 2007.
– Campania ‘Profesorul tau de cultura generala’, in parteneriat cu Editura Reader’s Digest, in anul 2007 valoarea donatiei a depasit 3.000.000 RON, adica peste 25.000 de produse de cultura generala: carti, cursuri interactive de limba engleza, CD-uri, etc – 2007.
– Andreea Marin Banica a fost imaginea campaniei ‘O familie pentru fiecare copil’, pentru copiii orfani din Republica Moldova.
– Andreea Marin Banica a fost numita primul Ambasador UNICEF al Bunavointei pentru Romania in anul 2006.

Citeste si:  Relatie amoroasa cu seful tau

In iunie 2007 a avut primul sau rol secundar intr-un film. Acesta este ‘A Beautiful Life’, produs in Los Angeles, si va aparea pe ecrane in anul 2008.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.