Aproape 200 de persoane cu spirit civic strang fonduri la Swimathon Bucuresti

Bucuresti, 16 iunie 2014 – Swimathon Bucuresti, competitia de inot destinata cauzelor din comunitate, anunta inceperea campaniei de strangere de fonduri pentru proiectele din concurs. Aproape 200 de inotatori – persoane publice, angajati din companii sau oameni cu spirit civic – strang fonduri si inoata pentru cauzele in care cred. Cele 30 de proiecte comunitare isi propun sa stranga impreuna peste 135.000 de lei. Swimathon Bucuresti se afla la a doua editie si este organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti. Evenimentul are loc sambata, 12 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu, in intervalul 9:00-14:00.

Cei care vor sa sustina unul din proiectele inscrise in Swimathon pot dona incepand de luni, 16 iunie pana la 12 iulie online, pe platforma SwimathonBucuresti.ro.

Competitia de inot include proiecte din domenii comunitare variate din Bucuresti, precum: Mai Mult Verde, pentru Bariera de copaci de langa Ploiesti; Asociatia ALIAT pentru un program de terapie prin arta pentru copiii care provin din medii cu un consum problematic de alcool, si/sau droguri; Asociatia pentru tulburarile de somn la copii si adolescenti pentru un aparat de presiune pozitiva continua; Fundatia Regina Maria pentru proiectul celor doua Policlinici Sociale; Asociatia Unu si Unu pentru bebelusii prematuri din incubator si realizarea a 100 de seturi de caciulite si botosei crosetate; Centrul de Resurse pentru Participare Publica, pentru programul „Salvamarii cartierelor”; Asociatia Invingem Autismul, pentru programul „Centrul de interventii pentru copii si tineri”; Asociatia pentru Dravet si alte epilepsii rare, pentru programul „Alimentatie sanatoasa pentru copiii cu epilepsie”; Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, pentru Centrul Generatii; Habitat for Humanity Romania, pentru Casa Togan; Asociatia Headsome Communication pentru „Festivalul International de Literatura de la Bucuresti”; Asociatia pentru Protectia Animalelor ROBI pentru programul de sterilizari gratuite pentru pisicile comunitare; S.O.S. Vietile Copiilor pentru programul “Zambete pentru orfani”; Carol 53 cu lucrari de refacere a structurii casei; ASOCIATIA DE-A ARHITECTURA pentru sustinerea desfasurarii unui curs de arhitectura in 26 de clase din Bucuresti, in anul scolar 2014-2015; Scoala de Valori cu programul “BootCamp pentru fete”; BitaColor cu proiectul “Scoala de Mecanica de Biciclete”; Asociatia Lindenfeld pentru programul adresat copiilor institutionalizati “Dam pasiunea mai departe!;” Asociatia Red Panda cu un program educatie non-formala; Asociatia pentru Relatii Comunitare cu YouthBank; Asociatia Ana si Copiii pentru programul “Vrem sa fim scolari!”; Policy Center for Roma and Minorities pentru o sansa pentru copiii din Ferentari!; Asociatia Consultantilor in Lactatie din Romania si programul lor “Alaptarea conteaza!.

Citeste si:  Ce iti tine cariera pe loc?

De asemenea, Fundatia Comunitara Bucuresti strange fonduri pentru a acoperi costurile de organizare de la Swimathon, dar si pentru reconstructia de case din Bosnia distruse de inundatiile catastrofale din luna mai a acestui an.

Persoanele publice care inoata la Swimathon Bucuresti 2014 sunt: Andreea Vasile, jurnalist si blogger, al doilea an pentru ALIAT; designerul Irina Marinescu si cantareata Elena Gheorghe pentru Asociatia Invingem autismul.; actrita Tily Niculae pentru asociatia Unu si Unu; poetul Andrei Dósa, prozatoarea Lavinia Braniste, regizorul Thomas Ciulei, jurnalistul cultural Matei Martin, Andra Carbunaru, specialist in literatura romana, toti cinci pentru Festivalul International de Literatura Bucuresti; actrita Ioana Ginghina inoata de data aceasta pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei; activistul civic si jurnalistul Dragos Bucurenci, actorul Vladimir Draghia si prezentatoarea tv, Raluca Lazarut, toti pentru Mai Mult Verde.
Actrita Andreea Ibacka este din nou gazda evenimentului.

Citeste si:  Castig mai bine decat EL!!!

Companiile vin la Swimathon cu echipe de inotatori:: AbbVie, impreuna cu Asociatia Romana pentru Dermatologie si Alternative Sociale, isi propun sa-i ajute pe bolnavii de psoriazis sa se reintegreze socio-profesional; Petrom aduce doua echipe de inotatori pentru proiectul Caravana Cunoasterii; Raiffeisen Bank inoata pentru YouthBank, iar DB Schenker sprijina, printr-o echipa de inotatori, Fundatia Motivation Romania.

Citeste si:  Ce faci cand vrei mai mult

Despre Swimathon Bucuresti
Swimathon un mecanism prin care comunitatea se intalneste, interactioneaza si se implica sa stranga fonduri pentru proiectele pe care le considera relevante. Organizatiile sau grupurile de initiativa inscriu cauze din comunitatea locala, companiile si inotatorii aleg pentru ce se implica, iar sustinatorii doneaza pentru fiecare lungime de bazin inotata de favoritii lor. Anul trecut, la Swimathon Bucuresti s-au strans aproape 94.000 de lei, pentru 20 de proiecte din comunitate.

Fundatia Comunitara Bucuresti colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 11 fundatii comunitare din tara.

Swimathon Bucuresti. Lucrurile se misca. Daca faci valuri!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.