Arhipelagul Seychelles

Please select a featured image for your post

Arhipelagul Seychelles, oficial Republica Seychelles, e un arhipelag format din 115 insule situate in Oceanul Indian. Acesta e considerat un adevarat paradis datorita plajelor tropicale cu palmieri si cu nisip fin si alb, recifuri de corali si lagune. Recifurile de corali, unele dintre ele cele mai mari din lume, formeaza lagune superbe. sunt: Manastirea Catolica Zamislirea Ingerilor, construita la inceputul sec XX si gradina botanica. Cele mai cunoscute insule sunt: Mahe, Praslin, La Digue si Aldabra. Cea mai mare insula din arhipelag este Mahe, insula care gazduieste capitala republicii, Victoria, cea mai mica capitala din lume, aeroportul si principalul port. Insula detine cele mai inalte varfuri din arhipelag, o suprafata mare acoperita cu vegetatie tropicala si 70 de plaje. Principalele atractii de pe insula Mahe sunt Muzeul de Istorie Naturala, Gradina Botanica si Turnul cu Ceas din Victoria.
Atolul Aldabra, e unul dintre cei mai intinsi corali din lume, de-a lungul a aproximativ 14 km, aici gasindu-se broasca testoasa uriasa. Pentru pasionatii de cumparaturi, cele mai multe magazine se gasesc in centrul capitalei Victoria, cel mai mare si important fiind Seychelles Buy and Sell. Principalele suveniruri pe care le puteti gasi aici sunt coco-del-mer, scoicile, bijuteriile cu perle, textilele sau obiectele de artizanat confectionate din lemn. Singurul loc din lume unde se gasesc palmieri coco-de-mer, monument UNESCO, sau copacul-meduza sunt insulele Seychelles.
Citeste si:  Horoscopul lunii noiembrie
Cazarea se poate face in hoteluri pozitionate intre gradini tropicale, in vile situate pe plaje sau in bungalow-uri pe ape. Posibilitatile de petrecere a timpului sunt foarte diverse, pe insula afland-se foarte multe restaurante, casinouri, terenuri de sport si piscine, plimbarile cu parapanta sau cu barca fiind foarte populare. O atractie foarte raspandia in aceasa zona o constituie observarea pasarilor, in insule traind foarte mute specii de pasari rare si valoroase. Cel mai portivit loc in acest sens il reprezinta Insula Cousin, ce adaposteste peste 300000 de pasari.
Praslin, e cea de-a doua insula ca marime din Seychelles, unde se afla o vale impunatoare Vallee de Mai, sau Gradina Edenului. Aceasta e recunoscuta pentru atmosfera linistita si datorita plajelor naturale foarte frumoase.
Citeste si:  Vaneaza un viitor de succes!
Principalul centru turistic al insulei il reprezinta Cote d Or sau Anse Volbert, acesta gazduind numeroase plaje, hoteluri, restaurante si magazine de suveniruri. Alte atractii ale insulei sunt: Grand Anse, cel mai mare orasel din Praslin si Curieuse ( Insula Rosie ) aflata in nordul coastei, in Parcul National Marin. In Insula La digue se afla L Union Estate, una dintre cele mai salbatice locuri din insula, iar Insula Aride reprezinta una dintre cele mai importante rezervatii naturale ale planetei fiind habitatul a zece pasari pe cale de disparitie, precum cotofana Robins sau pasarile cantatoare exotice.
Citeste si:  Emiratele Arabe Unite
Parcurile Nationale Silhoutte si Anne Marine, sunt doua locuri ce merita vizitate, cel de-al doilea avand cele mai intinse arii acoperite cu iarba de mare dintre toate insulele granitice ale arhipelagului. Dintre statele din Oceanul Indian, bucataria creola ocupa primul loc, mancarurile imbinanad cu succes preparate precum pestele, carnea de miel, fructele de mare in combinatie cu sos de unt sau curry, legume, orez si numeroase condimente exotice. Limba oficiala vorbita este creola, insa majoritatea populatiei vorbeste engleza si franceza. Moneda oficiala este rupia, divizata in 100 de centi, insa pentru majoritatea serviciile turistice se poate plati si in dolari. Populatia insulei e formata din un amestec de popoare, culturi si religii, aceste lucru putand fi observat in domeniile artistice, culinar, muzical si arhitectural.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.