Arlberg – una dintre cele mai bune regiuni de schi din lume

Sezonul de iarna 2009/2010 in St. Anton, St. Christoph, Stuben, Zürs si Lech am Arlberg dureaza din noiembrie pana sfarsitul lui aprilie.

Arlberg: Cinci stele care poarta un singur nume

Arlberg – dincolo de acest nume nu sta un munte, ci o trecatoare in Alpi. Arlberg este in primul rand un titlu generic si sinonim al uneia dintre cele mai bune regiuni de schi din lume cu cele cinci destinatii ale sale: Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph si St. Anton am Arlberg. Aici se intalnesc in fiecare an pasionatii sporturilor de iarna, cei numiti powderfreaks, amatorii de drumetii pe zapada si cei de schi fond din intreaga lume. Acestia stiu de ce vin aici: 280 de kilometri de coborari de schi marcate, 180 de kilometri pentru coborare in varianta, 84 de teleferice si schilifturi, un strat de zapada cu media de sapte metri intre noiembrie si mai, precum si garantia stralucirii soarelui – toate acestea vorbesc de la sine.

foto

Trecatoarea Arlberg leaga landurile austriece Tirol si Vorarlberg. Aici, la altitudini cuprinse intre 1.300 und 2.811 metri, se afla leaganul sporturilor alpine. Istoria schiului alpin la Arlberg este legata de anul 1901 cand, in St. Christoph a fost constituit primul Club de Schi Arlberg. Cinci ani ani tarziu, in 1906, la Zürs s-a organizat primul curs de schi. Hannes Schneider, pionierul si initiatorul tehnicii de schi cunoscuta pe plan mondial ca tehnica Arlberg, a pus bazele Scolii de Schi Arlberg la St. Anton am Arlberg in anul 1921, iar in Lech prima scoala de schi s-a deschis in 1925.

foto

460 de kilometeri de endorfina
Regiunea Arlberg este domiciliul ales al acelora care sunt patrunsi de
fascinatia iernii alpine. Rar se mai poate gasi vreun alt peisaj in Alpi mai diversificat, mai provocator si mai imbietor in acelasi timp. Coborari pe schi pregatite pentru nivelul fiecarui schior, pante neatinse sau areale ample offpist – oaspetii pot schia de dimineata pana seara, fara sa repete aceeasi coborare in vale. Amatorii de freesky si de snowboard isi dau intalnire in parcul de distractii Rendl. Povarnisul abrupt Schindlerkar de la St. Anton am Arlberg, Albona de la Stuben, Zürsertäli din Zürs sau cunoscutul Schlegelkopf din Lech ii incanta pana si pe profesionisti. Aceia care doresc sa savureze din momentul ar trebui sa apeleze la ghizii locali pentru a sti exact care panta ofera conditiile optime.

foto
Toate aceste pante si coborari cunoscute international, si nu doar atat, pot fi descoperite de oaspeti cu doar un skipass. Legitimatia de telescaun Arlberg-Liftpass asigura distractia la ski in oricare dintre cele cinci statiuni din Arlberg. Cu ajutorul autobuzelor gratuite care fac legatura intre statiuni, amatorii de sporturi de iarna au parte de un traseu flexibil, putand merge oricand in alt loc.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 17-23 martie

foto

Alternative sportive si culturale
Si in afara pistelor, sportivii si iubitorii de zapada sunt tratati asa cum se cuvine la Arlberg. Terase in soare, magia cabanelor precum si in- si outdoorbars invita la un aprés-ski. Aici se gasesc cele mai moderne centre de wellness si relaxare si magazine elegante pentru cumparaturi. Ofertele diversificate precum patinajul, saniusul, curlingul, schiul fond, drumetiile de iarna si saniile trase de cai fac ca vacanta de iarna sa devina un eveniment pentru intreaga familie. In noul centru multifunctional de sport si catarare arlrock, dotat cu terenuri de tenis si squash, popice si zona interioara si exterioara pentru catarari si alpinism se pot desfasura activitati sportive dupa pofta inimii. In Lech si Zürs se pot practica si multe alte sporturi in afara pistei de ski- hala de tenis Schlosskopfplatz a fost modernizata si extinsa, oferta fiind suplimentata cu activitati ca bowling, centru fitness-aerobic, mese de tenis si biliard.

foto

Diversitatea manifestarilor culturale si cu caracter traditional asigura, un sejur pe toate gusturile. Nici ofertele privind istoria regiunii nu sunt neglijate. O incursiune captivanta in trecutul regiunii Arlberg se poate face la Muzeul St. Anton am Arlberg de la Casa Arlberg-Kandahar precum si la Muzeul Walser de la Casa Pompierilor si Muzeul Huber Hus din Lech Zürs.

foto

Cinci locatii – cinci caractere
Intinsa zona de schi si cele cinci locatii au in comun deja de trei ani o stea cu cinci raze. Aceasta sigla aurie a devenit in cel mai scurt timp simbolul unui concediu de iarna la superlativ. Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph si St. Anton am Arlberg au multe lucruri in comun, cu toate acestea fiecare localitate impresioneaza printr-un sarm propriu si oferte speciale.

foto

In landul Vorarlberg se afla asezat nobilul Lech, care in anul 2004 a fost declarat „cel mai frumos sat al Europei” si care incanta membrii diferitelor case regale cu hotelurile si restaurantele de elita. Lech este de altfel si singura localitate din Austria unde se poate practica heli-schi. In apropiere se gaseste cartierul stilat Zürs, la 1717 metri inaltime. Localitatea dispune de doar 17 hoteluri si pensiuni si e recunoscuta ca fiind Mecca amatorilor de schi pe zapada groasa.

Citeste si:  Mesajele de Anul Nou, motiv de stres sau de bucurie?

Stuben, cu atmosfera familiala si confortabila este locul de nastere al pionierului sportului alb Hannes Schneider, intemeietor al primei scoli de schi din Arlberg (1921).

Statiunea de schi situata la cea mai mare altitudine in regiune si printre cele mai inalte din Austria este selecta statiune St. Christoph (1800 metri altitudine) unde se afla si sediul Academiei Austriece de Schi, al Asociatiei de Schi, si sediul legendarului castel al Fratiei St. Christoph, atestat inca din 1386. St. Christoph reprezinta un punct marcant in Arlberg, pe aici trecand si linia de granita intre landurile Tirol si Vorarlberg.

foto

St. Anton am Arlberg, cu o populatie de 2680 locuitori este punctul de intalnire cosmopolit al schiorilor si amatorilor de sporturi conexe. Cu tot acest renume international, localitatea nu si-a pierdut caracterul rustic si confortabil. In 2001 a avut loc la St. Anton si Campionatul Mondial de Schi, 2011 fiind anul in care se vor intalni aici organizatorii de evenimente sportive in cadrul Congresului Interski.

foto

Statiunile St. Anton am Arlberg si Lech Zürs apartin Asociatiei „Best of the Alps”, nume sub care s-au unit douasprezece statiuni din Alpi devenite clasice pentru practicarea sporturilor de iarna.

Bonete si stele in zapada
Ceea ce face ca un condediu in Arlberg sa fie special este combinatia unica dintre placerea de a schia, après-schi-ul, vasta oferta gastronomica si diversitatea posibilitatilor de cazare, de la cabane, apartamente comode si pensiuni, pana la hoteluri de top, din categoria lux. Preparatele excelente, serviciile profesioniste si ambianta de vis i-au convins pe evaluatoriii ghidului gastronomic Gault Millau si in 2009. Doritele simboluri de calitate conferite de Gault Millau – bonetele – decoreaza numeroase restaurante din aceasta regiune. In atentia gurmanzilor: in Arlberg nu se gaseste doar restaurantul situat la cea mai mare altitudine in Europa, decorat cu bonetele Gault Millau – Verwallstube, ci si cea mai mare densitate de restaurante pe locuitor din Europa distinse cu aceste insemne

News + News + News
La inceputul sezonului de iarna 2009/2010 intra in functiune noua si moderna telegondola din St. Anton am Arlberg. Cladirea transparenta a statiei din vale a fost mutata mai aproape de centrul satului. Telegondola pe opt locuri, cu scaune incalzite poate transporta pana la 2.000 de persoane pe ora, iar timpul de calatorie pana in varf dureaza doar sapte minute si jumatate. In Lech Zürs noua telegondola modernizata, cu sase locuri, „Muggengratbahn” dotata cu copertine de protectie si scaune incalzite transporta rapid si foarte confortabil turistii si sportivii pana la o altitudine de 2.450 metri – oferind o panorama grandioasa si un punct de pornire pentru coborari frumoase, ca de exemplu in Zürser Täli. Investitia totala a administratorilor de telescaune din Lech Zürs pentru iarna 2009/2010 este de opt miloane de Euro.

Citeste si:  Poetul Mario Benedetti a murit duminica, lasand neterminat un nou volum de poezie

foto

In aceasta iarna Arlberg este din nou paradisul de iarna pentru famillii. Copiii nascuti din anul 2002 incoace platesc doar zece Euro pentru legitimatia de telescaun. Legitimatia este valabila intreg sezonul pentru intreaga zona.

Perioade
Deschiderea sezonului, XXL-RIESENtorlauf, Jocurile de artificiii de Anul nou, Festivalul de la Bregenz, Campionatul austriac al instructorilor de schi cu demonstratii, Trofeul de tenis la ARLBERG-well.com sau Mersul pe schi pentru toti – regiunea Arlberg ofera modalitati diverse pentru un concediu relaxant cu evenimente diversificate. Absolut legendare au devenit cele doua competitii de schi cu start in masa, „Inelul alb“ de la Lech Zürs in data de 16 ianuarie 2010, la care vor participa mii de turisti, precum si „Fascinatia alba“ care marcheaza incheierea sezonului la St. Anton am Arlberg cu participarea a 500 schiori si snowboarders.

Calendarul evenimentelor din Arlberg, iarna 2009/2010
27 – 29 noiembrie 2009 Deschiderea sezonului la Arlberg
28 noiembrie 2009 XXL-RIESENtorlauf in St. Anton am Arlberg
9 – 12 decembrie 2009 Tennis-Trophy in St. Anton am Arlberg
1 ianuarie 2010 Spectacol de artificii in Zürs
2 ianuarie 2010 Spectacol de schi, cursa cu torte si artificii la Stuben
9 – 31 ianuarie 2010 Ladies First la St. Anton am Arlberg
16 ianuarie 2010 „Inelul alb – cursa” in Lech und Zürs
30 ianuarie – 6 februarie 2010 Saptamana cluburilor de schi Arlberg in toate locatiile
28 – 31 ianuarie 2010 Festivalul Bregenz pe zapada la Lech
17 aprilie 2010 11. Longboard Classic Race la Stuben
09 – 11 aprilie 2010 Intersport SpringFestival la St. Anton am Arlberg
24 aprilie 2010 „Fascinatia alba” la St. Anton am Arlberg
24 aprilie 2010 „Mountain Trophy” la Lech Zürs am Arlberg
25 aprilie 2010 Final de sezon la Arlberg

Mai multe detalii puteti obtine la adresele de contact de mai jos:

Lech Zürs Tourismus
GmbH
A-6764 Lech am Arlberg
Fon: 0043-5583-2161-0
Fax: 0043-5583-3155
info@lech-zuers.at
www.lech-zuers.at

Tourismusbüro
Stuben
A-6762 Stuben am
Arlberg
Fon: 0043-5582-399
Fax: 0043-5582-3994
info@stuben.at
www.stuben.com

Tourismusverband St. Anton/St.
Christoph
A-6580 St. Anton am Arlberg
Fon: 0043-5446-22690
Fax: 0043-5446-2532
info@stantonamarlberg.com
www.stantonamarlberg.com

Marketing-Austria SRL
Str. Theodor Aman 27 B, et. 3, Bucuresti
Tel: 021 315 81 19
Fax: 031 710 70 46
office@marketing-a.com
www.marketing-a.com


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.